Share |

Venerologická poradna: Odpovědi na vaše otázky XXII.

22. díl venerologické poradny. Doktor Procházka je i nadále připraven zodpovídat vaše dotazy - pište je na protisedi@protisedi.cz s předmětem PORADNA VENEROLOGIE.

Asi před 14 dny jsem měl pohlavní styk ze svou přítelkyní a po 14 dnech jsem zjistil, že me svědí předkožka, mám červený žalud a také něco bíleho na předkožce. Může to být pohlavní choroba?

Podle Vašeho popisu by se mohlo jednat o kvasinkovou infekci genitálu. Je třeba, abyste se vypravil do venerologické ambulance k léčbě a zároveň poslal svou přítelkyni na gynekologické vyšetření, neboť tato infekce se přenáší pohlavním stykem a pokud nebude současná léčba obou partnerů, je velké riziko opětovné nákazy. Jako první pomoc bych viděl zakoupit Canesten či jiný volně prodejný krém proti kvasince a ihned se objednat k příslušnému specialistovi. A za druhé nemýt mýdlem!

Na penisu se mi 4 dny po nechráněnem sexu udělaly 3 malé pupínky, vypadají jako akné a jsou tak citlivé. Chci se zeptat, zda se může jednat o syfilis?

Inkubační doba u onemocnění syfilis se udává v rozmezí 5 týdnů až 3 měsíců, přičemž prvním projevem syfilis je takzvaný tvrdý vřed, který se sice může projevit drobným pupínkem, jenž se ale velice rychle rozpadá do vředu. A co je velmi důležité, vzniká nejdříve 4 - 5 týden od rizikového styku. Takže, když to shrneme, Vaše obtíže by neměly být projevem syfilis, spíše se může jednat o genitální opar nebo kvasinkovou infekci genitálu, ale s určitostí to lze poznat pouze při vyšetření venerologem. Takže nebojte se navštívit venerologickou ambulanci!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.