Share |

Venerologická poradna

foto: zackhample.mlblogs.com

MUDr. Přemysl Procházka odpovídá na vaše dotazy, v dalším díle venerologické poradny. Své otázky zasílejte na: protisedi@protisedi.cz s předmětem PORADNA VENEROLOGIE. Vaše anonymita bude zachována.
 
dotaz:
"Dobrý den, pane doktore, mám na Vás dotaz ohledně možné nákazy. Bohužel jsem udělala chybu v nasazení kondomu, po nasazení nešel rolovat, uvědomila jsem si, že je naruby, proto jsem ho hned sejmula a nasadila opačně. Vím, že by se to nemělo, ale v tu chvíli mi to zkrátka nedošlo. Chtěla bych se zeptat, jestli je významně vyšší riziko nákazy. Předem děkuji za odpověď."
 
Odpověď:
"Dobrý den mladá paní, děkuji  za zajímavý "technický dotaz", který se i týká  přirození Vašeho partnera...asi je vždy lepší, když manipulaci s kondomem provádí sám partner. Ale pokud, jste s naruby nasazeným kondomem neprováděli samotnou soulož, tak nemusíte mít obavy z nákazy.  Jediné riziko nákazy všemi sexuálně přenosnými chorobami je v případě, že  při opětovném nasazení kondomu došlo k jeho poškození. V tom případě by jste si toho asi všimli. S pozdravem, MUDr. Přemysl  Procházka."   

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.