Share |

Vemte si šálu a pojďte si zazpívat

Kampu potřetí rozezní setkání zpěváků Sborovna
Oslavy sborového zpěvu se zúčastní sbory i amatérští zpěváci
 
Pražské rádio Classic Praha ve spolupráci s Městskou částí Praha 1 představuje třetí pokračování sborového happeningu s názvem Sborovna. Setkání amatérských zpěváků i sborů se uskuteční v neděli 19. února v 16 hodin tradičně na pražské Kampě. „Tuto oslavu sborového zpěvu jsme dvakrát pořádali už loni, a to pod symbolickými názvy Májová sborovna a Podzimní sborovna. V obou případech se na Kampě sešlo přes stovku zpěvávků, a právě proto jsme se rozhodli formát zopakovat i letos,“ upřesňuje Martina Klausová, ředitelka rozhlasové stanice Classic Praha. Chystaná Sborovna ponese přívlastek Ledová a zazní v rámci ní tři písně.
Předposlední únorovou neděli si mohou účastníci akce poslechnout i zazpívat skladby v originální aranži Veroniky Ptáčkové, složené speciálně pro Ledovou sborovnu. Tentokrát půjde o oblíbenou písničku Dělání, dělání, sněhový americký song Let It Snow a nezapomenutelný hit Život je jen náhoda. Stejně jako na předešlých dvou sborových setkáních rádia se taktovky chopí Lucie Freiberg, sbormistryně pražského smíšeného sboru Lucky Voice Band a komorního souboru Myšáci. Zástupci obou pěveckých těles se osobně zúčastní Ledové sborovny, stejně jako moderátoři stanice Classic Praha.
Zimní edice Sborovny je klasicky zcela otevřena veřejnosti. Přijít zazpívat si mohou amatérské i profesionální sbory, ale také všichni ostatní hudební nadšenci. „Tři písně, které na Kampě zazní, jsou psány do čtyřhlasé harmonie a zaranžovány takovým způsbem, aby si s nimi bez problému poradil i sváteční zpěvák. Jelikož jde o Sborovnu ledovou, tak doporučujeme šály, čepice a my zase zajistíme něco malého na zahřátí, “ dodává Martina Klausová. O noty i hudební ukázku skladeb si zájemci mohou napsat na e-mail sborovna@classicpraha.cz nebo prostřednictvím oficiální Facebookové události. Zpěváci a sbory program zopakují celkem třikrát. Ledovou sborovnu organizuje rádio Classic Praha, jediná soukromá rozhlasová stanice v České republice specializující se na klasickou hudbu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.