Share |

Velký knižní čtvrtek má 10. pokračování

foto: pořadatel akce

I letošní podzim se čtenáři dočkají oblíbené akce Velký knižní čtvtek. Začne 13. října a tradičně přinese patnáct novinek napříč žánry, tedy doporučující výběr toho nejzajímavějšího z předvánočního knižního trhu.  /WEB/
 
Velký knižní čtvrtek je jednou z akcí, kterou si příznivci knih pravidelně nenechávají ujít. O velké oblíbenosti  svědčí i fakt, že se 13. října bude konat již podesáté. Z původní myšlenky – v době ekonomické krize podpořit prodej knih, propojit knihkupce a nakladatele a přilákat čtenáře do knihkupectví – se stala postupem času populární akce.
 
Na začátku jsme si nebyli jisti, jak to všechno dopadne, ale dnes jsme rádi, že díky všem zúčastněným žije Velký knižní čtvrtek svým „pravidelným knižním“ životem. Původní nápad se osvědčil a my se při každém pokračování snažíme do našeho výběru zařazovat knížky, ze kterých budou mít čtenáři doopravdy radost,“ říká zástupce pořadatele Ctirad Fuchs.
 
Postupně se Velký knižní čtvrtek rozrostl na dvě opakování za rok. Před třemi lety byly zařazeny do nabídky e-knihy a vloni se přidaly i audioknihy  v podobě Velkého audioknižního čtvrtku. Akce pravidelně doprovází setkání čtenářů s autory, autogramiády a další aktivity nejen v Praze, ale i v jednotlivých regionech.
„Snažíme se Knižní čtvrtek neustále vylepšovat, protože uplynulých deset pokračování nás zavazuje držet vytýčenou cestu a kvalitu. A tak bych rád pozval čtenáře na ten podzimní desátý, aby ho oslavili s námi. Věřím, že bude stát za to,“ doplňuje ještě Fuchs.
 
Letošní jubilejní desáté pokračování opět nabízí knihy zajímavých a významných osobností literárního světa a pamatuje – jak se stalo dobrým zvykem – na velké i malé čtenáře. Ve vybrané patnáctce knih se objeví jména jako je Jiří Padevět, Václav Cílek, Jiří Hájíček, Zbigniew Czendlik, Michel Faber, Simon Tolkien, Eleonor Cattonová a další. Stejně jako v minulých pokračováních se i tentokrát mohou čtenáři těšit na setkání s autory, která proběhnou 13. října v Městské knihovně v Praze a 20. října v Knihovně Jiřího Mahena v Brně.
 
Mediální Partneři: Český rozhlas – Radiožurnál, Regionální Deník, TV magazín
Partner: Městská knihovna v Praze; Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Pořadatel: Knižní distribuce KOSMAS


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.