Share |

Ve Švýcarsku budou VIP slavit 40 let existence Queen. Zahrají jim k tomu Češi.

foto archiv kapely

Už několikrát jsme psali o partě Pirate Swing Band. Ta nyní stojí před největším úspěchem své kariéry.
Tisková zpráva:
Česká kapela PIRATE SWING Band si ve swingovém duchu pohrává s rockem a popem. Její videa na YouTube jí vynesly angažmá pod hlavičkou samotných Queen. „Sort of Frank Sinatra /Michael Bublé meets Queen“, píše o nich na svém webu kytarista Queen, Brian May.
 
Skupina, soustředěná kolem zpěváka Jiřího Ševčíka, sólisty big bandu Felixe Slováčka, na sebe poprvé upozornila pirátským koncertem na střeše v centru Pardubic. Neohlášené vystoupení způsobilo poprask a zájem policie, video z ní však zaujalo hudebního kritika a někdejšího Mercuryho osobního tajemníka, Petera Freestonea. Ten kapele nabídl možnost, zahrát si na oslavě nedožitých zpěvákových narozenin ve švýcarském Montreux, právě tam totiž Mercury pobýval a Queen natáčeli svá alba. Tato velká příležitost však měla nesnadné zadání: nacvičit hodinový program složený výhradně z vlastních původních swingových aranží Mercuryho skladeb, o což se ještě nikdo ani nepokusil. Češi překvapivě tendrem nejenže prošli, ale nakonec se oficiálně stali dokonce hlavními účinkujícími třídenní oslavy s tisícovkou pozvaných VIP hostů (David Bowie, Phil Collins, Shania Twain, Bill Gates, Freddieho maminka a sestra…). Čím jsou tihle Češi tak vyjímeční? Freestone k tomu říká: „Měl jsem možnost navštívit několik jejich koncertů a pokaždé mi chvílemi příjemně naskakovala husí kůže. Dělají zkrátka všechno jinak, než ostatní, jsou sví. V jejich podání mě okouzlil nejen klasický swing, ale především vtipné swing-jazzové úpravy hitů Michaela Jacksona, Madonny, Bon Joviho a dalších. Neslyšel jsem, že by se v Evropě kromě nich této „disciplíně“ kdokoli věnoval. Jsou velmi přesvědčiví, mají charisma a je na nich vidět, že tím žijí a baví je to. A tohle všechno se počítá. Nemohu sice mluvit za členy Queen, ale snad jsou potěšeni i oni, protože se o Jiřím a jeho kapele zmiňuje jak oficiální web skupiny, tak i stránky Briana Maye…“.
3. září od 22:00 se tedy PIRATE SWING Band představí publiku z třinácti zemí a objektivům kamer z celého světa. „Je to pro nás obrovská čest, ale ještě větší závazek. V publiku se objeví hudební legendy, na nichž jsme vyrůstali, bereme to tedy opravdu vážně. Je to jako sen“, říká zpěvák Jiří Ševčík. Právě jemu média dala nálepku „Rocky Balboa českého swingu“ a zdá se, že podobný názor má i management queenovské oslavy: „Myslím si, že tahle kapela a její zpěvák jsou rozhodně objevem a zaslouží si širší zviditelnění, mají nezanedbatelné šance. Myslím, že Freddie by byl velmi šťastný, kdyby slyšel, jak si Češi skvěle poradili s nelehkými skladbami Queen a dali jim nový, swingový rozměr“, dodává Peter Freestone.
 
…………………………………………………………………………………………………..
INFO:
 
JIŘÍ ŠEVČÍK
 
                je vystudovaným hudebníkem, pěveckým sólistou big bandu Felixe Slováčka, big bandu Aldis a vlastní skupiny PIRATE SWING Band. Tu i jeho coby sólistu zahrnuje oficiální žebříček Českého slavíka. V roce 2008 se Jiří Ševčík probojoval do finále celosvětové pěvecké soutěže Q Talent v Británii, skončil bronzový (z více než dvou tisíc přihlášených), navíc získal speciální ocenění „Most entertaining performance“. O rok později jako jediný Evropan získal právo zpívat oficiální vánoční píseň města New York, kterou mu věnoval slavný skladatel Richard Currier (Sinatra, Bennett, Minelli). Opakovaně účinkoval v Německu, Polsku, Holandsku, Francii, Švýcarsku, Chorvatsku, Tunisku, Egyptě, Británii a USA.
 
www.jirisevcik.com
www.youtube.com/JiriSevcik2
 
PIRATE SWING Band
Vlastní  kapela Jiřího Ševčíka, zahrnující 13 respektovaných sólistů mnoha žánrů (od rockerů po filharmoniky). Repertoár PIRATE SWING bandu tvoří nejen klasický swing, ale především vlastní původní, svěží a vtipné swingové verze hitů jiných hudebních žánrů (Jackson, Madonna, Police, Queen, Bon Jovi, Oasis, atd.), což těleso činí vyjímečným, nikdo jiný se této „disciplíně“ u nás ani v Evropě totiž nevěnuje. Velmi důležitou složkou každého koncertu či vystoupení je humor, hudba by totiž měla především bavit. PIRATE SWING band na sebe poprvé strhl pozornost veřejnosti a médií „pirátským“ koncertem na střeše, jež se objevil na titulních stranách novin a TV Nova o něm informovala dokonce v hlavních zprávách.
Nejnověji si kapelu z desítek ansámblů celého světa vybrala legendární skupina Queen coby hlavní účinkující speciální VIP party k příležitosti narozenin Freddieho Mercuryho a oslavy 40 let existence Queen, ve švýcarském Montreux v září 2011. PIRATE SWING band se tam tisícovce vybraných hostů z celého světa představí se speciálně pro tuto příležitost nacvičeným programem, složeným výhradně z vlastních původních swing-jazz aranží na skladby skupiny Queen. Pověst kapely coby „jiných“ a hudebně nevypočitatelných swingových chameleónů ji předchází. Dělají zkrátka všechno jinak, než je zvykem.  Dámy a pánové – představuje se vám PIRATE SWING band
www.jirisevcik.com/band/
...................................................................................................................................................................
Napsali o Jiřím Ševčíkovi:
"Rocky českého swingu“
Deník
 
„Klame tělem. Před bigband plný swingových gentlemanů nakráčí s přidrzlým úsměvem floutek s červeným čírem. Starším ročníkům zatrne, ale jen do  chvíle, než začne zpívat. Sinatrovský nadhled, deanmartinovské „flákavé“ frázování, hlas, který jen tu a tam neokázale naznačí velký rozsah i výtečnou techniku. Prostě showman kalibru Robbieho Williamse, frajer, jakých u nás moc není.“
Petr Mareček, MF Dnes
 
„Skvělý zpěvák!“
Deník.cz
 
„Český zpěvák, jež dosáhl zajímavého světového úspěchu“
TV Nova
 
„Český hudebník, oceněný kapelou Queen“
Blesk
 
„Pirate Swing band v čele s Jiřím Ševčíkem jsou objevem sezóny.“
Pardubický Deník
 
„Deanmartinovské swingové frajerství showmana Jiřího Ševčíka je pro mnohé SuperStars v nedohlednu."
MF Dnes
…………………………………………………………………………………………………...
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.