Share |

Ve Špindlu bude Finále Světového Poháru ve freestyle snowboardingu

foto: pořadatel akce

Světová snowboardová elita na nejdůležitějším závodě sezóny - Audi Snowjam ve Špindlerově Mlýně.

Audi Snowjam, finálový závod Světového poháru ve freestyle snowboardingu v roce 2017, se uskuteční v sobotu 25. března ve Skiareál Špindlerův Mlýn v Krkonoších. Domácí diváci tak budou moci po roční pauze opět vidět na vlastní oči nejen souboj o vítězství v samotném závodě, ale i o vítězství v celém seriálu Světového poháru a dekorování vítězů křišťálovými glóby. Dle mezinárodních standardů se tohoto podniku zúčastní 60 mužů a 30 žen ze všech národních týmu. Nejlepší snowboardisté světa u nás budou soutěžit o celkovou dotaci 1.200.000 Kč a body do olympijské kvalifikace

Program Audi Snowjamu začíná v pondělí 19. března příjezdy prvních jezdců, kteří budou mít již od úterý možnost trénovat na páteční kvalifikaci a sobotní závod. Ve startovním poli se objeví i naše Šárka Pančochová, vítězka Světového Poháru 2014 a miláček domácího publika. „Letošní ročník je jubilejní desátý a máme skvělé sněhové podmínky. Navíc Snowjam navazuje na Mistrovství světa ve Španělsku, takže všichni nejlepší jezdci budou v Evropě a dorazí kvůli kvalifikaci na olympiádu i k nám do Špindlu. Všichni se už těší na oslavu zakončení hektické závodní sezóny na sobotní párty“ řiká Martin Cernik, zakladatel závodu, bývalý český reprezentant a současný trenér české snowboardové reprezentace. 

První Snowjam se jel v roce 2006 v Peci pod Sněžkou jako vůbec první závod světové serie World Snowboard Tour ve Střední a Východní Evropě. Od té doby se celý podnik výrazně zvětšil a prošel řadou progresivních změn. V roce 2009 se závod přesunul do největšího domácího resortu Špindlerův Mlýn a o čtyři roky později se stal v rámci Světového poháru FIS kvalifikačním závodem na ZOH.

V letošním roce bude opět finálový závod v sobotu, kdy proběhne také divácky atraktivní exhibice v disciplíně Big Air – Snickers CZ & SK Best Trick. Páteční kvalifikaci i sobotní semifinále a finále bude přenášet v přímém přenosu kanál ČT sport. Vstup na akci je zdarma.

Doprovodný program bude opět přímo v srdci skiareálu Špindlerův Mlýn – Sv. Petr, kde na venkovním podiu a v krytém prostoru o ploše 1000 metrů čtverečních návštěvníci zažijí skvělou show. Kulturní program, který je nedílnou součástí akce, zahrnuje dva večery plné koncertů a dj setů ve stylu Rocku, Hip Hopu, Reggae a taneční hudby. Hlavním tahounem bude jistě páteční vystoupení britského MC a producenta Deadly Hunta, či sobotní koncert česko-americké hudební skupiny N.O.H.A. hrající drum and bass a world music.

Program:

Pátek 24. 3. 2017 Kvalifikace
• 10:00 – 14:00 Kvalifikace mužů a žen (Snowpark)

Sobota 25. 3. 2017 Semifinále a Finále
• 09:30 – 11:30 Semifinále mužů a žen
• 13:00 – 15:20 Finále mužů a žen
• 15:30 Dekorování vítězů
• 18:50 – 19:50 Snickers BEST TRICK (Big air)

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.