Share |

Ve Školské bude výstava raritních fotografií dalajlámy

K poctě Václava Havla a jeho přátelství s živoucí ikonou lidu Tibetu se koná výstava o životě a odkazu Jeho Svatosti XIV tibetského dalajlamy; soubor raritních fotografií, který byl sestaven pod dohledem kanceláře J. S. dalajlamy v Dharamshale a zapůjčen Tibetským muzeem Linhartově nadaci, aby tak byl vůbec poprvé představen v Evropě.
Připravený výběr obsahuje fotografie Jeho Svatosti z raného období jeho života, útěk do Indie, dokumentuje jeho setkání s čelními státními a politickými představiteli a představí jeho tři hlavní závazky. Jedná se o rozsáhlý soubor fotografií, jenž bude ve formě putovní výstavy prezentován u nás a po celé Evropě. 

Vernisáž proběhne dne 14.10. od 18:00, adresa je Tibet Open House, Školská 28, Praha.  Vstup zdarma.
/fb event/

K zahájení výstavy dojde za přítomnosti ředitele Tibetského muzea Tashi Phuntsoka; doprovodný program bude zahrnovat projekce autorských dokumentů z dílny Viliama Poltikoviče, vzpomínkové čtení o Václavu Havlovi, a tradiční tibetské a jiné občerstvení.
Na závěr proběhne otevřená diskuze na téma "Sekulární etika a lidské hodnoty v měnícím se světě". 
Tématem diskuze tibetského mnicha Ješiho Gawy a široké veřejnosti, konané v multikulturním centru Tibet Open House, bude sekulární etika. Skromnost a spotřeba. Dialog a konflikt. Ekonomika a ekologie. Myšlenky, o nichž je třeba více mluvit, pokud má nastat změna směrem k životaschopnému budoucímu světu.

Více informací o Tibetském muzeu: tibetmuseum.org


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.