Share |

Vancouverská vášeň vybublá ve Vodičkově

foto archiv pořadatele

 

Temný a vášnivý rock vancouverské kapely Black Mountain se stává už kultovním.  8. dubna ho zažijeme live.

Kompletní info:

 

BLACK MOUNTAIN (Vancouver, CAN / JagJaguwar Records) + Spindrift (USA)

PÁ/FRI  08. 04. 2011, Lucerna Music Bar, Vodičkova 36, Praha 1

!!! EARLY NIGHT SHOW !!! - start 19.00/ end 21.30

V roce 2007 jsme ani netušili, co za bombu to do Prahy vlastně vezeme. Z první eponymní desky nám Black Mountain prostě přišli „jen“ zajímaví. Naživo na strahovské Sedmičce však byli učiněným zjevením a o rok později na festivalu Rock For People (ale také třeba v Glastonbury, v Roskilde či na ATP a Primaveře) s albem In The Future už zcela dle očekávání jasně zazářili… a po třech letech a s fantastickou třetí albovou kolekcí Wilderness Heart se k nám tahle skvělá, stále svěží a stále lepší kanadská psychedelic-rocková skupina konečně vrací: v pátek 8. dubna vystoupí Black Mountain v pražském Lucerna Music Baru. Pozor, začátek koncertu je již v 19.00!!!

Vstupenky v hodnotě 350,- Kč (+ plus obvyklé poplatky tam, kde je účtují) jsou v prodeji na pokladně Lucerna Music Baru a v obvyklých předprodejních sítích.

V den koncertu bude lístek stát 450,- Kč.

Black Mountain působí na dnes již proslulé vancouverské scéně od roku 2004. Své nahrávky vydávají od začátku téměř výhradně na „fajnšmekrovském“ americkém labelu JagJaguwar, během let se stali jedním z nejdůležitějších jmen jeho katalogu. /Zajímavé EP Lucy Brown (2008) BM ve své klubové sérii vydal legendární Sub Pop./ Velkou pozornost k Black Mountain ovšem přilákal už jejich eponymní albový debut z roku 2006, následující kolekce In The Future (2008) kapelu katapultovala z okresního přeboru přímo do první ligy a Black Mountain ohlásili útok na poháry. Právě tehdy, v pozici vlastně čerstvě nastartovaného objevu, který se na mezinárodní scéně teprve sotva rozkoukává, se představili také u nás na Rock for People. Ve stejném roce však také již i na Glastonbury nebo v Roskilde… Dnes se k nám Black Mountain vracejí coby jasné hvězdy, jež „áčkovým“ světovým festivalům běžně vévodí. Například letos, pár dní po pražském koncertě budou uzavírat už teď vyprodaný festival Roadburn v Holandsku. Jejich třetí album Wilderness Heart bylo na obou stranách Atlantiku jednou z nejočekávanějších desek loňského roku vůbec a naděje ve skupinu vkládané jak kritikou, tak hlavně posluchači pak také bez pochyb naplnilo. Black Mountain svůj styl postavený na základech pravověrného tvrdého progrocku a psychedelie vybrousili do vysokého lesku. Hlavní síla Black Mountain však tkví především v živých vystoupeních. Právě na pódiu jejich síla, energie a vášeň kulminují. Black Mountain doprovodí psychedelická pětice Spindrift z Kalifornie, oscilující mezi westernovými vlivy a klasickým rock'n'rollem. 

www.myspace.com/blackmountain

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.