Share |

Václavské náměstí hostí výstavu 2 tváře Prahy

foto: pořadatel

Václavské náměstí již popáté ožívá outdoorovou výstavou 2 tváře Prahy. Jako každým rokem budou po celé září vystaveny fotografické práce studentů FAMU a studentů University Tomáše Bati ze Zlína. Vernisáž se uskuteční dne 5. září od 16.00 hodin. Výstavu každoročně organizuje Sdružení Nového Města pražského pod záštitou starosty Mč Praha 1 Oldřicha Lomeckého.

Patronaci nad každým z ročníků přebírá reprezentant české kulturní scény, pro kterého je fotografování významným koníčkem. Letošní ročník je výjimkou, poněvadž poprvé je patronem, respektive patronkou výstavy žena. Jedna z nejlepších mladých hereček současné filmové a divadelní scény, Vanda Hybnerová, přijala tuto čestnou roli. Vanda Hybnerová nejen že vystudovala fotografii na grafické škole, ale současně byla dlouhá léta rezidentkou Prahy 1.

Přímo v centru Prahy, v prostředním pruhu Václavského náměstí před palácem Fénix jsou vystaveny fotografické soubory studentů FAMU a studentů Univesity Tomáše Bati od 1. do 30. září 2012.

Rozhodnutím odborné komise získali v letošním roce ocenění tyto fotografické soubory:
1. místo Michal Adamovský – Poslední rezidenti Václavského náměstí 2
2. místo Tereza Koňaříková – bez názvu
3. místo Michal Adamovský – Kabaret

Cena pořadatele byla udělena Filipu Beránkovi & Janu Khürovi za soubor Václavák.

Na výstavě je možné spatřit také fotografie Shan Xiaohui, Zuzany Tomkové, Lucíi Sekerkové a Venduly Knopové.

Projekt Dvě Tváře Prahy si klade za cíl přitáhnout pozornost veřejnosti k centru hlavního města a znovu posílit jeho prestiž jako křižovatky kulturního, společenského a obchodního života. Organizátor projektu, Sdružení Nového Města pražského, působí v tomto směru již mnoho let. Snaží se svým prostřednictvím zviditelnit názory návštěvníků centra, majitelů provozoven i rezidentů na Praze 1.

Více informací naleznete na stránkách projektu http://www.dvetvareprahy.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.