Share |

V Rock Café zahrají kapely na podporu benefiční sbírky AKCE CIHLA

foto: pořadatel akce

LETY MIMO, DERATIZÉŘI, COVERS FOR LOVERS. předkapela: Relaps
3. 5. 2017 Rock Café, Praha / 19.30
 
Kapely Lety Mimo, Deratizéři a Covers for Lovers zahrají na podporu benefiční sbírky AKCE CIHLA a oficiálně tak odstartují její už 18. ročník. Prostě dospělá muzika pro dospělý benefiční projekt...
 
Všechny tři kapely vznikly už v devadesátkách a každá si šla vlastní cestou.
 
Lety Mimo vždycky bavilo míchat různé hudební styly, čímž si vytvořili vlastní a nezaměnitelný zvuk, podobně jako EMF, Jesus Jones, Faith No More, ale třeba i Beastie Boys. Nejčastěji se škatulkují jako rock-elektronika. Lety Mimo předskakovali s úspěchem žánrově rozličným kapelám jako Liquido, The Young Gods, HIM, Killing Joke, Supergrass nebo Tři sestry. Celkem mají na kontě devět studiových alb.
 
Slánští Deratizéři začali jako vedlejší projekt frontmana Svatopluka Švába známé punk-rockové party Totální nasazení. Z vedlejšího projektu se, ale kapela brzy rozvinula v originální mix punku, folku a experimentování s různými nástroji. Kromě klasických bicích a elektrických kytar tak v jejich skladbách zní saxofon, flétny, tamburina, kontrabas i ukulele. Natočili už sedm alb.
 
Covers for Lovers začali jako cover-band, ale brzy zjistili, že mají lepší nápady. Hrají nápaditý melodický punk blízký například kalifornské scéně. Mají za sebou už šest desek.
 
Jako předkapela vystoupí na akci pop-punková parta Relaps. Výtěžek koncertu půjde na konto AKCE CIHLA a bude použitý pro potřeby lidí s mentálním postižením z Chráněného bydlení Slapy. Tuto benefiční sbírku reprezentuje za 18 let její existence již 30 projektů sociálních služeb pro podporu samostatnostného života lidí s mentálním postižením nebo výtěžek 34 miliónů Kč díky příspěvkům 250 000 dárců.   

 
Předprodej GoOut
Předprodej Rock Café

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.