Share |

V Praze vyrostlo třetí IF Café

Iveta Fabešová otevírá kavárnu v paláci Rosetta v Jungmannově ulici

Když se Elena Pasquale, členka italské rodiny, která ovládá Karlovarské minerální vody, rozhodla přebudovat palác mezi Jungmannovou a Vladislavovou ulicí v Praze 1 na multifunkční komplex s obchody, luxusními byty a kancelářemi, prvním, koho oslovila, byla Iveta Fabešová.
 
Palác Rosetta je jednou z nejvýraznějších staveb v Jungmannově ulici, i díky své typické schodovité fasádě ve stylu art deco. Jeho rekonstrukce nejen pozvedne historickou hodnotu místa, ale také díky pasáži propojí Vodičkovu ulici s Národní.
 
V tolik uspěchaném prostředí dvou tepen hlavního města jsme chtěli lidem dopřát místo, kam si mohou přijít odpočinout a odměnit se. Na rozdíl od kaváren, kde se lidé často staví jen na rychlou kávu, v cukrárně si mohou dopřát chvíli klidu,” popisuje Iveta Fabešová, s jakým záměrem otevírá třetí pobočku francouzské pattiserie IF Café.
 
Promyšleno do detailu
Stejně jako během rekonstrukce historické budovy, ani při tvorbě úspěšného podniku nesmí uniknout žádný detail. "Proto celý interiér IF Café realizovala italská firma CierreEsse kompletně na klíč. Vše je vyrobeno z přírodních materiálů, nebo v materiálech nejvyšší kvality,” popisuje Iveta svůj nový prostor.
 
Dominantou celého provozu je pak prosklená výroba, kde přímo vidíte, jak všechny dezerty vznikají. “Celý koncept IF Café od stylu interiéru, jeho barevnosti, prezentace výrobků, až po takové detaily, jako je vlastní porcelán či sjednocené uniformy personálu, je promyšlený do nejmenších maličkostí,” dodává Fabešová.
 
Rodinný podnik
Palác Rosetta a IF Café ale pojí i něco víc než jen obchodní smlouva. Stejně jako je Elena Pasquale součástí rodinného podniku, který stojí za výrobou Mattoni, i IF Café řídí Iveta společně se svým mužem Janem Ševečkem.
 
Málokdo to ví, ale moje příjmení už dávno oficiálně není Fabešová, ale Ševečková,” usmívá se Iveta, která má na starosti cukrářské know-how, zatímco její muž řídí firmu Avanero, která zajišťuje prvotřídní italské stroje na výrobu zákusků a zmrzlin, a také vitríny a kávovary. Jedno bez druhého by tedy rozhodně nebylo možné.
 
IF Café jsme zakládali s myšlenkou měnit českou cukrařinu,” říká Iveta Fabešová. “Ta bohužel není často založená na kvalitě, ale na honu o nejlevnější větrník,” dodává. Takový přístup ale v jejích kavárnách nenajdete. Základem všech podávaných dezertů a pokrmů jsou kvalitní a čerstvé suroviny zpracované tou nejlepší technikou a profesionály v oboru.
 
ifcafe.cz
rosettapalace.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.