Share |

V Praze byla otevřena umělecká galerie a obchod Kurator

foto: Magda Žůrková

V Praze v ulici Karolíny Světlé 17 se 23. 7. konala vernisáž a otevření umělecké galerie a obchodu Kurator. V tomto malém, avšak světlém a skvěle zařízeném prostoru s těmi nejroztomilejšími kachlíky na podlaze zahájila výtvarnice Martina Malá a grafický designer Jan Košátko jeho činnost 18.6.2013 a na první instalaci exkluzivně uváděli novou českou pánskou značku Fiorina Fury návrhářky Zdeňky Imreczeové a jejího partnea Petra Foltery. Celý obchod byl laděn do temných, těžších tónů černé, šedé a tmavě modré.  Martina je sama návrhářkou působící pod značkou Belka spolu s Andreou Lojáskovou. 

 

"Kurator je prostor pro módu, design, dobré a krásné věci..." Pravidelně se zde budou objevovat prodejní instalace českých i zahraničních návrhářů a umělců na různá témata. V aktuální instalaci se můžete setkat s oděvy a doplňky již zmíněné Belky, ale také Petry Ptáčkové, Zuzany Veselé, Radky Hortové, Maison Charoussas, Zorya, Fob Paris, Yo Soy a dalších. Tentokrát je tématem instalace "Zahrada". 
 
V den otevření se z Kuratoru linul zpěv papírových ptáčků z výlohy, uvnitř voněly živé květiny a přítomní se mohli občerstvit hruškami z Trnkovi zahrady nebo 
lahodnými makarónky.

 
Bezstarostnou letní atmosféru ve stylu si můžete přijít navodit každý všední den od 12.00 do 19.00 a to po dobu jednoho měsíce. 

14. října se obsah tohoto magického místa zase změní a každá další instalace potrvá asi měsíc a půl. 
 
www.kurator.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.