Share |

V Praze bude výstava Gerharda Richtera

A další skvělá německá kultura

GERHARD RICHTER NA ČESKO-NĚMECKÉM KULTURNÍM JARU 2017
TISKOVÁ ZPRÁVA k VÝSTAVĚ GERHARDA RICHTERA V NÁRODNÍ GALERII v praze, 26|04-04|09|2017
 
Zástupci Národní galerie v Praze a Goethe-Institutu podepsali dnes na Velvyslanectví Spolkové republiky Německo smlouvu, díky níž bude možné v České republice poprvé představit soubornou výstavu světoznámého německého malíře Gerharda Richtera. Padesátka Richterových děl se v pražském paláci Kinských veřejnosti představí v rámci Česko-německého kulturního jara, a to od 26. dubna do 4. září 2017.
„Gerhard Richter je jeden z nejvýznamnějších žijících umělců Německa a my máme velkou radost z toho, že jeho retrospektivní výstavu můžeme poprvé přivézt do České republiky,“ komentoval ředitel pražského Goethe-Institutu Berthold Franke.
Česko-německé kulturní jaro 2017 je přeshraniční kulturní iniciativa Velvyslanectví Spolkové republiky Německo a Goethe-Institutu ve spolupráci s Česko-německým fondem budoucnosti a s českými ministerstvy kultury a zahraničí. Během „jara“ proběhne na české a německé straně do dubna do června 2017 řada výrazných kulturních akcí.
Podrobnější informace k výstavě a k ucelenému programu Česko-německého kulturního jara budou oznámeny na počátku roku 2017.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.