Share |

V Praze bude řádit Bike Polo

foto: pořadatel akce

Ve dnech 16. – 17. července se Praze koná druhý ročník mezinárodního turnaje v bike polu. Turnaj nese jméno Sons of Pavel a pořádají ho průkopníci sportu z klubu Prague Bike Polo.  Zahrát si přijede na dvacet špičkových manšaftů z Evropy.
 
Bike polo je městský sport, který byl poprvé hrán v Seattlu okolo roku 2000 kurýry krátícími si volné chvilky při čekání na zásilky. Nejvíce se tato disciplína podobá klasickému pólu na koních, kde kůň byl nahrazen jízdním kolem a travnaté hřiště za pevný povrch ohraničený mantinely. Pro manipulaci míčku se používá hůl/palice/pálka, nejčastěji se hraje 3 vs. 3 nebo 4 vs. 4.
 
V Evropě se tento sport momentálně stává fenoménem v Anglii, Francii i v sousedních státech Německa a Polska, ve světě je etablovanou disciplínou v USA, Kanadě, Mexiku, Chile, Japonsku a Austrálii.  Do Prahy se tato sportovní disciplína dostala v roce 2009, kdy ji začali hrát místní nadšenci
sdružujících se okolo nově vznikajících cyklodílen a od roku 2012 jezdí borci z bike pola na zahraniční turnaje. Klub Prague Bike Polo má pravidelné tréninky, které jsou otevřené pro úplné začátečníky a všechny nadšence pro kola.
 
Turnaj:
Datum konání: 16.­17. července 2016
Místo: Stadion Mládeže, Sokolovská 274/176, Praha 8
Vstupné: 50,­ /FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.