Share |

V Ostravě je nový designový hotel

Foto R Bennet

Trochu jiný hotel city.citynajdete v městské části Ostravy - Přívoz, která koncem 19. století prošla výraznou modernizací díky vídeňskému architektovi a urbanistovi Camillo Sittemu. Ten vtiskl Přívozu podobu, přetrvávající do dnešních dnů. Ačna první pohled neatraktivní část města, dříve přehlížená a zanedbávaná, podobnějako pražský Karlín, skrývá potenciál relativně nedotčeného prostředí, které je ideálním prostorem pro novou architekturu a kreativitu vůbec. 
 
Za vzhledem exteriérů i interiérů hotelu hledejte designérku Danielu Hradilovou. Její představou bylo vytvořit projekt jinak, než jsme bývali zvyklí, a přiblížit se standardům, se kterými se setkává při svých cestách v zahraničí. Na místědnešního city.city fungoval hotel již dříve, byl to však jiný příběh, ve kterém nešlo pokračovat. 

 

Dominantním prvkem rekonstrukce je vitrína ve vstupní hale, která ji kromě recepce propojuje s restaurací. Designové překvapení čeká na návštěvníky také v pokojích. Dvacet tři dvoulůžkových pokojů a suit na třech podlažích nabízí výhledy do klidné ulice či dvora, plyne v jemných odstínech šedi s cílem vytvořit tiché pozadí, na kterém mohou vyniknout zajímavé akcenty a detaily - umělecké fotografie a designové kousky, tvoříci vybavení pokoje. Kromě pohodlných postelí s masivním dřevěným čelem tu najdete pastelové noční stolky DLM a židle Hee Dining od dánské značky Hay, židle Tip Ton od Vitra či Easy Chair od italské ikony Magis. Vyzkoušet můžete také servírovací stolky Block Table od Normann Copenhagen. Minimalistické koupelny zaujmou výraznou retro dlažbou z kolekce 1900 od španělské firmy Vives Ceramica coby připomínka prvorepublikové minulosti domu. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.