Share |

V Ostravě je módní víkend Fashion Crossroad

 
Fashion Crossroad je víkendový market, na kterém se nabízí nezávislá móda, módní doplňky a design. Svou tvorbu zde nabídnou originální módní návrháři a designéři z České republiky, Slovenska a Polska, kteří v Ostravě nemají prostor v žádném z obchodů. Místem konání bude Bonver Aréna (bývalá hala Tatran) pod Frýdlantskými mosty, která se po tři dny přemění v netradiční módní scénu. Fashion Crossroad začne v pátek 25. listopadu v 14:00 a potrvá do neděle 27. listopadu do 16:00. Vstupné je volné.
 
Módní návrháři a designéři, kteří na Fashion Crossroad nabídnou svou tvorbou, představují okruh malých tvůrčích značek. Ty bývají dostupné jen v designových obchodech nebo při nákupu přes internet. Kousky, které zde můžete koupit, jsou ručně vyráběné nebo šité originály a vyskytují se zpravidla v limitovaném množství
 
Můžete se přijít inspirovat i nakoupit originální módu, šperky, tašky, doplňky a neobyčejné vánoční dárky. Náušnice, placky, brože a jinou drobnou bižuterii můžete koupit již od 80 Kč. Samozřejmě můžete zainvestovat i více peněz a pořídit si originální šperk z porcelánu od značky No Ne Design nebo ze skla od Jani Ojanen. Dámská móda se pohybuje v různých cenových kategoriích od 200 Kč, ale spíše počítejte s cenami nad 500 Kč a více. Můžete se těšit na zimní kolekce zahrnující kabátky, mikiny, nákrčníky, šály a čepice, ale také na trička, halenky a sukýnky nejrůznějších délek a tvarů. Pro pány zde nabídneme velký výběr designových triček a mikin od populárních značek Plazma.Lab, havířovské Scury, nebo ostravské Pattern, které lze koupit od 400 Kč. A samozřejmě nechybí ani velký výběr tašek, pásků a peněženek pro dámy i pány v cenách od 700 Kč. Z těchto značek se můžete těšit například na slovenské Retart nebo HoneySucker, kterí pracůjí s kůží. Dále zde naleznete hodinky Link, gothic módu, módu pro nejmenší, mačkanou keramiku nebo obchůdek s bylinami.
 
První víkend Fashion Crossroad hostila Ostrava v květnu a tehdy přilákal dva a půl tisíce lidí. Víkendy nezávislé módy jsou pořádány s myšlenkou poskytnout Vám atmosféru originality – možnost nakoupit u tvůrců, kteří přímo prodávají svou tvorbu, a seznámit se s nimi. Je to také možnost aktivně strávit čas s netradičními prožitky. Vstupné je zcela zdarma – akci pořádá občanské sdružení Fashion Crossroad jako nekomerční.
 
Součástí programu budou i módní přehlídky, divadelní, taneční a cirkusová vystoupení. Můžete sledovat kadeřnickou a kosmetickou show, zúčastnit se kreativního kurzu a soutěží o výrobky zúčastněných tvůrců. Součástí prostoru bude také bar, odpočinková zóna a dětský koutek, kde si mohou děti pod zkušeným dozorem hrát a tvořit.
 
Program začne v pátek 25. 11. v 14:45 první módní přehlídkou. Ta bude ochutnávkou všeho, co budou tvůrci během víkend nabízet v prodeji. V roli manekýnů vystoupí tanečníci, mimové a cirkusoví umělci. Pátek završí afterparty v Mulata Baru na Stodolní ulici, kde zahrají DJ Flesh a DJ Akrom. Naleznete zde také stánek obecně prospěšné společnosti Čisté nebe, u kterého si můžete namalovat svou roušku. Program celého víkendu pak uzavře čajový obřad v neděli 27. 11. v 16 hodin. Podrobný program je k nalezení na stránkách Fashion Crossroad www.fashioncrossroad.cz.
 
Akci pořádá:
Fashion Crossroad o. s.
Sokolská třída 1915/75
702 00 Ostrava
 
Program Fashion Crossroad 25. až 27. 11. 2011

PÁTEK 25. listopadu 2011

14:00 otevření areálu
14:45 módní přehlídka Fashion Crossroad „Když mim promluvil aneb móda na divadle“
- kadeřnická a kosmetická show studia K + M – kompletní proměna jedné z návštěvnic
- 16:16 slavnostní předávání dortu pro 1000. fanouška na facebookové stránce Fashion Crossroad
- módní přehlídky prezentovaných značek Maya a Kathy, Klára, Gothichabitus, Muxu, Bevisible, Pattern
21:00 uzavření výstavního areálu
21:00 afterparty Fashion Crossroad – DJ Akrom, DJ Flesh, Mulata bar na Stodolní ul.

SOBOTA 26. listopadu 2011

10:00 otevření areálu
- divadelní představení ostravského souboru Bolavá malina Kdyby slunce křičelo
- módní přehlídky prezentovaných značek MonaRosa, ...atd, Scura, Kpsalon, Honeysucker a Parodie, Plazmalab, Galerie Glara
- famózní módní přehlídka Ňů fešn šopy
22:00 uzavření areálu

NEDĚLE 27. listopadu 2011

10:00 otevření areálu
- ostravská inscenace Hrdý Budžes podle literární předlohy Ireny Douskové
- kadeřnická a kosmetická show studia K + M – kompletní proměna jedné z návštěvnic
- čaj „o páté“ (japonský čajový obřad, společné posezení u čaje a nad projektem Fashion Crossroad)
17:00 uzavření areálu
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.