Share |

V Olomouci vzniká nová scéna, k realizaci projektu může přispět i veřejnost

Olomouc bude mít umělecké centrum v historickém jádru města. Svůj záměr představila obecně prospěšná společnost DW7 začátkem března, v rámci dočasného otevření se pak v pátek 7. dubna spustila crowdfundingová kampaň, z níž má být financována část úprav prostor, nezbytných pro ostrý provoz divadla a galerie. Sbírka běží do neděle 21. května.
 
„Během prvního týdne nás na serveru Hithit.com podpořilo přes sto lidí,“ popisuje Simona Vičarová, koordinátorka kampaně s názvem „Dolní vám. - Otevřete centrum kultuře!“. 
 
DW7, o.p.s. v Olomouci funguje od roku 2006 (do roku 2014 jako Divadlo Konvikt, o.s.). Kromě provozu Divadla na cucky ve Wurmově ulici organizuje mezinárodní festival Divadelní Flora, který letos proběhne už po jedenadvacáté. Z řady dalších jejich aktivit stojí za zmínku provoz Galerie W7 či komunitní Za()hrady. Otevření kulturního centra na Dolním náměstí by podle vedení společnosti mělo nabídnout ještě širší možnosti kulturního vyžití. „Hledali jsme místo, kde bychom mohli plně rozvinout všechny naše aktivity a vytvořit skutečnou křižovatku pro současnou nezávislou uměleckou scénu,“ uvádí ředitel DW7, Jan Žůrek.
 
S novými prostory se veřejnost mohla seznámit již na začátku dubna - v rámci akce Česko-německé kulturní jaro zde proběhla část jejího olomouckého programu. Ještě v provizorním provozu se pak návštěvníkům prostory otevřou od úterý 18. dubna, kdy zde Divadelní Flora spustí svoje průběžné infocentrum.
 
Rekonstrukce počítá s celkovými náklady ve výši 3 mil. Kč, DW7 usiluje o příspěvek z města i kraje, od veřejnosti by chtěla prostřednictvím kampaně na Hithitu získat 500 tis. Kč. Přispívat můžete na www.hithit.com/dolnivam.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.