Share |

V Oku se díky crowdfundingu uskuteční přehlídka filmů Hajao Mijazakiho

 
Lednová přehlídka představí tuzemským divákům sedm legendárních filmů japonského studia Ghibli a velmistra animace Hajao Mijazakiho. Finance potřebné k realizaci se vybraly prostřednictvím crowdfundingové kampaně na platformě HitHit během pouhých sedmi dní.
 „Do Mijazakiho jsme se já i mí kolegové zamilovali už dávno a s každou další projekcí láska k tomuto výjimečnému tvůrci jen rostla. Tuzemské distribuci se však jeho filmy z drtivé většiny vyhýbaly,“ říká ředitel Bio Oka David Beránek„Realizace podobné přehlídky je pro jedno kino velmi nákladná. Z toho důvodu jsme se rozhodli využít crowdfundingovou kampaň na platformě HitHit a oslovit fanoušky Mijazakiho po celé republice. Tento model nám zajistil potřebné financování během pouhých sedmi dnů. Ukazuje to, jak silnou fanouškovskou komunitu zde tento tvůrce má. A také to něco napovídá o Biu Oko, sociálních sítích a síle šeptandy, což byly hlavní komunikační kanály pro šíření této informace,“ dodává Beránek.
 
Na přehlídce bude možné zhlédnout snímky Naušika z Větrného údolí, Laputa: Nebeský zámek, Můj soused Totoro, Doručovací služba čarodějky Kiki, Princezna Mononoke, Cesta do fantazie a Zámek v oblacích (Howlův kráčející hrad). Všechny filmy budou uváděny v originálním znění s anglickými a českými titulky. 
Kromě pražského Bia Oko identickou crowdfundingovou kampaň realizuje také brněnské Univerzitní kino Scala. „Věřím, že se podaří vybrat potřebné prostředky a brněnští diváci budou mít také možnost vidět těchto sedm výjimečných animovaných filmů na velkém plátně,“ říká Radek Pernica, ředitel Univerzitního kina Scala.
Přispěvatelé do kampaně si, kromě vstupenek na samotné filmy či celou přehlídku, mohou jako protihodnotu vybrat také dárky v podobě triček nebo speciálních karet k filmům, které vytvořil ilustrátor Jan Šrámek, etablovaný umělec nastupující generace vystupujícím pod pseudonymem VJ Kolouch.
Bio Oko je kino sídlící na Praze 7, které se zaměřuje na kvalitní, artové a alternativní tituly a další obsah. Měsíčně jej navštíví v průměru sedm tisíc diváků. Brněnské Univerzitní kino Scala je v provozu nově od roku 2013, kdy jej obnovila Masarykova univerzita ve spolupráci se společností Aerofilms.
Stránky kampaně Mijazaki v Biu Oko na HitHit
Stránky kampaně Mijazaki v Univerzitním kině Scala na HitHit


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.