Share |

V květnu se roztančí Česko

foto: pořadatel akce

12 tanečních dnů, 13 disciplín, 8 měst, choreografie ve stylu street dance, disco, show
i artového tance, tituly mistrů Čech, Moravy i celé České republiky, to je ve zkratce nová soutěž tanečních skupin, která na jaře zavítá do českých a moravských měst. Do finálové poroty usedne i český olympionik a krasobruslař Tomáš Verner.
 
Co baví mladou generaci a jak soutěživého ducha má, ukáže letos nová česká taneční túra s názvem CZECH DANCE TOUR 2017. Od přelomu jara se pod jejím hlavním mottem 'Roztančíme Česko' uskuteční série postupových soutěží, ve kterých se taneční skupiny utkají o renomé talentovaných českých tanečníků ve 13 disciplínách a pěti věkových kategoriích. Túra napříč Českem startuje 18. března v Plzni a na konci května vrcholí vyhlášením nejlepších protagonistů moderních tanečních stylů. Na dvoudenní finále se tanečníci sjedou 20. a 21. 5. do hlavního města Prahy. Kromě uvedených měst se sportovní taneční umění předvede v Brně, Chrudimi, Spořicích, Jindřichově Hradci, Otrokovicích a Havířově.
 
První ročník s 'Pitbullem'
Poslední čtyři roky cestovali do Prahy tanečníci z České republiky na pohárové soutěže, které jsme v týmu pořádali, letos přijedeme naopak my za nimi. Bude to s maximální možnou parádou, jaké jsme u prvního ročníku schopni – profesionálním ozvučením a světelnou technikou, kvalitní taneční podlahou, ale také medailemi pro vítěze už v regionálních kolech,“ uvedl za organizátora CZECH DANCE TOUR 2017 Martin Hladík na tiskové konferenci v Hard Rock Cafe Praha. Pražská pobočka globálního řetězce se před nedávnem rozhodla začínající projekt podpořit a stala se jedním z jeho partnerů: „Za Hard Rock Cafe Praha musím říct, že jsme opravdu rádi partnery nově vznikající soutěže, která má pro mladé lidi smysl. Spojení hudby a tance je pro nás víc než logické, a proto je důležité být u toho, mladé lidi podporovat, a na závěr jim předat v rámci finále ceny v podobě triček z legendární řady Signature Series. Aktuální řada těchto triček vznikla ve spolupráci s držitelem Grammy, hvězdou latino popu a R’n’B’ Pitbullem a právě toto spojení s taneční hudbou se stalo jedním z prvních impulzů podpory nového projektu,” vysvětlila jedno z propojení túry a Hard Rock Cafe Praha jeho manažerka pro obchod a marketing Michaela Svobodová. Mezi další partnery tanečníků patří Cereálie Kellogg´s, portál Talentida.com a společnost Fotozamoment.
 
Ti, co žijí tancem
Taneční skupiny a jejich choreografie, které před odbornou porotou v regionech uspějí, postoupí do finále Čech a do finále Moravy, poté do závěrečné bitvy o tituly mistrů celé České republiky. V ní je bude hodnotit i Tomáš Verner, český krasobruslař, mistr Evropy a olympionik: „Držím palce všem tanečníkům, choreografům a trenérům, co ročně protančí stovky párů tenisek nebo střevíčků, ať na soutěži předvedou to nejlepší, co natrénovali. Tanec a krasobruslení mají k sobě velmi blízko, jsou sportem i uměním zároveň. Vybírat nejlepší protagonisty proto není o číslech na stopkách nebo o metrech v doskočišti, ale i o 'drajvu' tanečníků a o tom, jak vnímají hudbu a choreografii společně.“   
 
Oblíbenost tance v Česku vzrůstá a než začnete tančit, pak svůj první krok můžete uskutečnit třeba i jako divák taneční soutěže. Budete mít hned lepší představu, který styl vaší taneční duši imponuje. Třeba zjistíte, že jste zrození pro cheerleaders, nebo že disco není až takové retro. Jak říká další porotce soutěže Marek Dědík, několikanásobný mistr České i Slovenské republiky v latinskoamerických tancích:

Tanec není o věku, ale o sebevyjádření. A to naprosto přirozeném, tak jako tlukot srdce, prostě rytmus, který v proudí jako krev celým tělem. To mne imponuje celou mou taneční kariéru.“ Právě rytmus, ale také energie a chuť vítězit patří k hodnotám sportovního tanečního umění i celé letošní CZECH DANCE TOUR.
/WEB/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.