Share |

V hudbě The Orb se potkávají Kraftwerk s rockem a reggae

foto pořadatel

Lídr britského elektronického projektu The Orb Alex Paterson, se otevřeně hlásí k mnoha vlivům, které ho hudebně formovaly ať už před založením The Orb nebo během kariéry v tomto projektu, který ve středu 23. 1. vystoupí v Lucerna Music Baru na Conference.

Patří sem od zakladatelé elektronické hudby Kraftwerk, rocker Alice Cooper nebo multiinstrumentalistůa, který si říká Prince, a samozřejmě král reggae Bob Marley. „Nejvíc ale mě ovlivnili Kratfwerk,“ říká sice Paterson, ale ani silného vlivu reggae si v mnoha skladbách nelze nevšimnout, například na singlech Perpetual Dawn nebo Towers of Dub na slavném albu U.F.Orb.

Ostatně s jinou legendou reggae Lee Scratch Perrym Paterson natočil aktuální desku The Orbserver In The Star House.

Do Patersonovy hudby ovšem výrazně promluvil i ambient. Oblíbil si ho během práce technika pro Killing Joke, když s kapelou pod vlivem LSD poslouchali Music for Films od Briana Eno a sledoval, jak „v dálce detonují ocelárny Ruhr.“ Podle něj „se zdálo, jako by se tatáž scéna odehrávala i v hudbě“.

Spolu s The Orb na Conference vystoupí také česká dvojice Mike.H, Not_me a DJ Josef Sedloň.

Dveře Lucerna Music Baru se otevřou ve 20 hodin. Vstupenky jsou stále v prodeji v Lucerna Music Baru, online také přes Ticketpro a Ticketportal.

www.cnfrnc.cz
www.musicbar.cz
www.freelancepr.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.