Share |

V Chapeau Rouge zahraje švédská djka Le Fleur

foto: pořadatel akce

V pátek 7. února zahraje v Chapeau Rouge švédská djka Le Fleur. Její originální a melodickou fúzi house music a techna můžete znát například z berlínských klubů jako Watergate a Berghain. Sanna La Fleur přijíždí poprvé do Prahy, aby zde odehrála dvouhodinový set v klubu Chapeau Rouge na akci BE AT: Samotné párty bude předcházet hudebně-producentský workshop, kterým vás provede Roman Rai. Veškeré informace o akci naleznete na facebooku. Na navnadění Vám Protišedi přináší rozhovor s hvězdou večera La Fleur.
 
Ahoj, můžeš nám říct něco o všech tvých vazbách ke květinám (La Fleur, Flowerhead, Power Plant)?
La Fleur je moje pravé jméno, moje druhé jméno. Je to staré rodinné příjmení ze strany mé matky, takže vazba na květiny je přirozená. ;-)
 
Víme, že jsi tvrdě pracující člověk. Na jakých projektech v tuto chvíli děláš?
Právě dokončuji mixy pro Cadenza podcast a remix pro Kerriho Chandlera, který půjde ven v březnu na Watergate Records. Také mám rozdělané další zajímavé projekty a už se těším, až se o ně s vámi v blízké budoucnosti podělím.
 
Proč ses rozhodla mít Berlín jako svůj druhý domov?
Vzala jsem si tři měsíce volno od mého zaměstnání. Pracovala jsem tenkrát jako lékárnice. Odešla jsem do Berlína, abych získala čas a inspiraci pro svoji hudební produkci. Líbilo se mi to tak moc, že jsem se rozhodla zůstat. To bylo před šesti lety.
V loňském roce jsem hodně cestovala mezi Berlínem a Stockholmem a na chvíli zapřemýšlela, že se přesunu zpět. Ale v tento okamžik jsem šťastná v Berlíně, takže tu zůstanu o něco déle.
 
Jaký je tvůj názor na vinyl? Tvé nové EP na Power Plant vypadá úžasně. Co je za konceptem kresby na obalu této desky?
Miluji práci s vinylem jako s médiem. Kresby na obalech desek mého labelu Power Plant Records jsou všechny ručně vybírané a od různých ilustrátorů a malířů, jejichž práci miluji a obdivuji. Pravidelně také dělám výstavy v galeriích. Ty jsou vázané k releasům, které ukazují práci od umělců, co dělali na daném obalu desky. Ilustrace na Feline EP je vytvořena Hansem Arnoldem (1925 - 2010). Byl Švýcarským umělcem, který od konce čtyřicátých let žil a pracoval ve Stockholmu. Další umělecké dílo, které stojí za zmínku a kde zdobí obal také jeho kresby, je “Abba - The Greatest Hits“.

Jak se vůbec stalo, že pro tebe udělal Kenny Larkin remix? Ten je mimochodem opravdu úžasný. ;-)
Děkuji ti! Setkali jsme se dříve prostřednictvím společných přátel a tím jsem se s ním dostala do kontaktu. Zeptala se, jestli by byl pro, udělat pro mě remix a on řekl: „ANO“!
 
Viděli jsme, že budeš brzy společně s Kennym vystupovat. Hrajete spolu často?
Ano, hrajeme tento pátek společně ve Stockholmu, kam jsem ho pozvala na moji akci v klubu Berns. Dále pak příští pátek ve Watergate. Už se nemůžu dočkat!
 
Pokud jde releasy, co od tebe můžeme očekávat v roce 2014?
Remix pro Kerriho Chandlera a jeho CD kompilaci vyjde v březnu na labelu Watergate Records. Také dělám na remixu pro nový release Jespera Ryoma na mém labelu Power Plant . Na dohledu jsou i jiné releasy a projekty, ale ty jsou stále tajné. Těším se, až se o ně s vámi v dubnu/květnu podělím.
 
Můžeš nám říct, jak vypadá tvůj set-up? Jaké je tvé oblíbené vybavení?
Mám malý set-up doma v Berlíně a k tomu stále prostor pro studio ve Stockholmu. Moji oblíbenci jsou Machinedrum od Elektronu, Trilian od Spectrasonics a Synplant od Sonic Charge .
 
Co můžeme očekávat od tvého setu v Praze? Chystáš se shlédnout nějaké památky po nebo před svojí show?
Nemůžu se dočkat na hraní v Praze a že navštívím město, o kterém jsem slyšela, že je velmi krásné a zajímavé. Těším se, až během dne mrknu na nějaké památky a později v noci zahraji některé z mých oblíbených house a techno tracků!
 
Workshop start 18,30, párty start 22,00. Info: http://www.facebook.com/events/257810321049129/
Podporuje Club Mate, Fentimans, Protišedi a Radio 1.
Přináší Beef records. Ptal se Michal a Vojta. Přeložil Luke Nováček.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.