Share |

Už dnes v Praze zahrají mladí a talentovaní The Linings

The Linings
archiv kapely

The Linings, objev domácí klubové scény pro rok 2012, si pro své dnešní vystoupení v rámci Radio Wave Live Sessions připravili pořádné překvapení – bubeníka Tonyho Lyonse z britských The Lightyears.
 
The Linings si za tři roky své existence vybudovali obstojnou pozici na poli tuzemských hudebních uskupení. Objíždějí kluby a festivaly po České republice, nechybějí ani zahraniční pódia.
 
„Za ty roky za sebou máme přes šedesát koncertů - od opravdu malých klubů až po pódia těch největších festivalů. Úspěch jsme zaznamenali v několika soutěžích mladých kapel, to poslední vítězství v soutěži Startér Rádia Wave nám vyneslo možnost zahrát si ve Studiu A Českého rozhlasu. Jsme nesmírně šťastní, že jsme dostali příležitost zahrát si v tak unikátním prostoru. Sám jsem byl na několika RWLS a pokaždé to pro mě byl výjimečný zážitek - a to nejen hudební. Kapely se snaží o poznání více než obvykle, protože každá chyba či zaváhání je slyšet o to výrazněji. Díky tomu prostoru vlastně nejde o koncert v pravém slova smyslu. A ta atmosféra? Takovou prostě v klubu ani na festivale nevykouzlíte“, říká frontman The Linings Slado.
 
Oficiální text Rádia Wave k The Linings Live Sessions (RWLS je formát, kdy kapela zahraje naživo ve studiu svůj set, ten je živě přenášen éterem přímo k posluchačům) zní: „Startér, pořad Radia Wave s čuchem na talenty, zná svého dalšího vítěze. Po dvanácti měsících, desítkách hodin v éteru, stovce hodin přehrabování se alby nejšikovnějších muzikantů nastupující generace a tisících hlasů pro stovky kapel, dospěl k jednomu nezpochybnitelnému výsledku. Absolutními vítězi Startéru se stávají benešovští The Linings se skladbou Will You Dance With Me.“
 
The Linings si připravili na tento koncert jedno velké překvapení, a tím je speciální host z Anglie - bubeník Tony Lyons.
 
„Jako kapela jsme si vlastně udělali přednost z handicapu – nemáme totiž živé bicí. Vzniklo to tak, že jsme nemohli najít toho správného bubeníka. Než abychom na něj čekali, prostě jsme začali hrát a nezabývali se tím. Fungovalo to, a tak jsme přestali hledat a hráli bez něj. Na festivale v německém Rügenu jsme se seznámili s Tony Lyonsem. Ten má za sebou coby bubeník anglických The Lightyears zkušenosti z koncertů v londýnské O2 areně i Wembley, nebo na britském kultovním festivalu Glastonbury. No a navíc několik světových tour... Když jsme přemýšleli, jak ozvláštnit koncert v karlínském Studiu A, napadl nás právě on“, vysvětluje wlado a dodává: „Samozřejmě to byl naprosto šílený nápad. Přesto byl během našeho rozhovoru Tony úplně nadšený a prakticky nám vnutil, že prostě musí přiletět a ukázat, co umí. Problém nastal v kolizi termínů evropské tour The Lightyears. Nakonec jsme ale našli ideální den v kalendáři, a to, co se nám zdálo jako naprostá šílenost, začalo dostávat reálné obrysy.“
 
Samotný Tony říká: „V poslední době patří hned po Knife Party právě čeští The Linings mezi moje nejoblíbenější undergroundové kapely. Potkali jsme se, když jsem hrál na festivale v Německu, jejich mix indie a dubstepu mě okamžitě nakopnul. Když mi zavolali, jestli nechci přijet do Prahy a zabubnovat si s nimi, nemohl jsem odmítnout. Strašně moc se těším, až budu moc do té jejich šílené kombinace kytar a loopů přidat pořádnou porci svého londýnského groovu.“
 
The Linings se poprvé s bubeníkem Tony Lyonsem představí v karlínském studiu A Českého rozhlasu při Radio Wave Live Sessions 22.února 2013.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.