Share |

Unisexový trend pokračuje: Paul Smith zamíchal do pánské přehlídky holky

Dělat jedno oblečení pro obě pohlaví je velkým trendem. A už se netýká jen nějakých městských street značek a "alternativnějších" labelů jako Vetements. Velkým krokem byla poslední přehlídka pánského oblečení Paula Smithe. Do kolekce na podzim a zimu 2017/2018 předvedené na pařížském týdnu pánské módy zamíchala tato britská módní hvězda i dívky  aoblečení, které je asi ženské, ale nikoliv nezbytně, případně kombinuje třeba pánské kalhoty a dámsky působící topy.
Jak je vidět na fotkách (video z přehlídky zatím není online, fotografie uvádí například server Fashion Now - zde a všeříkající je fotka z Guardianu se skvělým Smithovým výrazem "a co jako?"), působí to normálně, organicky a dobře. Smith letos dokonce nebude dámské věci prezentovat samostatně vůbec, jak uvádí britský deník The Guardian, spojil vše do jedné přehlídky.
Nebyl v tom sám, jak si všímají reportéři, Kenzo a částečně Givenchy udělali podobné věci.
 
Nastartovaly se větší změny v celém průmyslu? A změní se poněkud přežitý model přehlídek na sezonu rok dopředu, který dělá z velkých módních domů dinosaury? Nebo to byl jen chytrý způsob, jak se dostat do médií, která by jinak preferovala mladší značky?


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.