Share |

Umělci podporují domácí hospic aneb šestá aukce výtvarných děl ve prospěch Cesty domů

V pátek 4. listopadu 2016 v 19 hodin pořádá Cesta domů v Kongresovém sálu hotelu Hilton Prague již šestou aukci uměleckých děl ve prospěch domácího hospice. Letošní aukce pod vedením kurátorky Lenky Kerdové bude vedle zavedených jmen zaměřená na mladé umění.
 
Výtvarnice a kunsthistorička Lenka Kerdová ke své kurátorské koncepci uvádí: „Velkou pozornost jsem, vedle zavedených jmen, zaměřila na nedávné absolventy uměleckých škol, jež mohou představovat pro mnohé sběratele zajímavou akviziční možnost.“ V katalogu se tak objeví díla bezmála stovky výtvarníků – namátkou Stanislava Kolíbala, Pavla Brázdy, Karla Malicha, Ivana Ouhela, Aleny Kučerové, Jakuba Špaňhela, Jaroslava Róny, Františka Skály, Emily Medkové, Michaela Rittsteina, ale také mladých umělců Kristýny Šormové, Tadeáše Kotrby. Pavla Příkaského, Jany Vojnárové, Michala Drozena, Lenky Vítkové, Jakuba Sýkory, Tomáše Absolona, Ondřeje Petrlíka a desítek dalších. V katalogu najdete mnoho maleb, stejně jako množství prací na papíře (kreseb, grafik, fotografií) a dokonce několik experimentů, které dosud nejsou v našich aukčních síních tolik běžné. „Jedná se o díla s konceptuálním přesahem na pomezí designu, soundartu či performance. Mým záměrem je nejen nabídnout dražitelům lukrativní investiční příležitost, ale zároveň i upozornit širší veřejnost na mnohé zajímavé talenty a polohy současného českého umění,“ říká Kerdová. Na závěr aukce se mohou dražitelé těšit i na malé překvapení.
 
Výtěžek aukce pomůže Cestě domů poskytovat služby lidem na konci života a jejich blízkým. Díla bude možné si od 26. září prohlížet v katalogu na webových stránkách www.cestadomu.cz/aukce, po 10. říjnu bude k dispozici na vyžádání tištěný katalog. Dražit bude možné i po telefonu a v zastoupení na základě plné moci.
 
Velkorysým partnerem aukce je hotel Hilton Prague.
 
Pokud můžete a chcete, přijďte na letošní aukci a pozvěte na ni své známé a přátele, své lékaře či kolegy, kteří mají zájem o současné české umění a zároveň ochotu podpořit domácí hospic.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.