Share |

Trophée des Arts Gala 2010

Marc Jacobs, kreativní ředitel Louis Vuitton, a Anna Wintour na vlastní oči michala nanoru

Francouzský institut a Alliance Française mají každoroční gala v newyorském hotelu Plaza. Náš kolega michal nanoru byl u toho.

Při gala se mimo předmětů v dobročinných aukcích - jedné tiché a jedné hlasité - rozhodli ocenit přínos Marca Jacobse francouzsko-americké kulturní výměně. Šlo jim hlavně o to, že je coby kreativní ředitel Louis Vuitton od roku 1997 zodpovědný za to, že na jejich kabelách najdete Takešiho Murakamiho nebo Stephena Sprouse a vůbec za to, že se o logo LV zajímají lidé, pro něž Vichy znamená jen kosmetiku a ne vzpomínku na okupaci. 

 

Marcova dobrá kamarádka a šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour mu cenu Trophée des Arts na pódiu předávala a svěřila se, jak báječné je s Marcem obědvat. Všichni u stolu se bavili o tom, že dobře vypadá a kolik jí už sakra musí bejt (61), jestli je taková mrcha jako ve filmu Ďábel nosí Pradu (prej snad jedině ještě větší) a jestli to je fakt paruka (?). Marc přiznal, že Paříž je jeho zamilované město a že ve francouzštině pokročil zatím tak daleko, že ve Francii mluví anglicky s francouzským přízvukem.

Aukci vedl k pobavení všech - na úvod vydražil pětidolarovou třetinku BuDweiseru za 275 dolarů - bývalý moderátor pražských rádií Metropolis a Rádio 1 a dnes prezident newyorské aukční síně Swann, Nicholas D. Lowry. S Marcem u stolu seděla Alexa Chung a malíř John Currin, sálem se šoural tradičně zhuleně vypadající herec Michael Pitt s partnerkou, se všemi se objímající modelkou Jamie Bochert, a na konci si hosté ze stolů rozebrali květináče s orchidejemi. Marc má neobyčejně měkký stisk a asi 150 cm, takže se v davu bohatých dychtivců špatně fotí. 

 

text a foto michal nanoru

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.