Share |

Trezor Film Fest v Kině Aero

foto: pořadatel akce

První ročník jednodenního Festivalu trezorových filmů se uskuteční 9. prosince 2017 od 15:00 hod. v pražském Kině Aero.
 
V době od konce 40. do konce 60. let 20. století byly natočeny filmy často oceňované nejen v domácím prostředí, ale i v zahraničí. ČSSR se z hlediska filmového průmyslu řadila mezi respektované a vyspělé země. V souvislosti s kritikou komunistického režimu byly však některé filmy režimem záměrně zatracovány a mnoho z nich nakonec skončilo v proslulých filmových trezorech.” říká Jan, jeden ze studentů oboru Arts Management na VŠE, kteří v rámci předmětu Animace kulturního dědictví pořádají Trezor Film Fest.
 
První ročník Trezor Film Festu otevře proslulý film film Žert, natočený podle stejnojmenného románu Milana Kundery. Následovat bude  Intimní osvětlení z roku 1965, dále se představí Ucho. Festival uzavře kultovní Spalovač mrtvol s legendárním Rudolfem Hrušínským v hlavní roli. Každý z filmů bude uveden odborníkem na českou kinematografii.
 
Projekt by měl pomocí těchto čtyř zakázaných filmových děl a úvodních slov před nimi vzbudit zájem diváka o témata, která nebyla minulému režimu po chuti a která jsou tak zajímavá a umělecky kvalitní, že je stojí za to znát i dnes. Studenti ve spolupráci s žižkovským kinem Aero tak dají možnost divákům zhlédnout kompletně zrestaurované snímky na velkém plátně. Filmy Intimní osvětlení a Spalovač mrtvol budou mít anglické titulky.
 
Vstupenky je možné zakoupit k jednotlivým filmům nebo jako permanentka na celý festival. K dostání na pokladně nebo na webových stránkách Kina Aero.

/FB EVENT/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.