Share |

Třetí ročník autorského čtení Blogeři offline ovládnou kandidáti Magnesia Litera

foto: pořadatel akce

Třetí ročník autorského čtení Blogeři offline přinášející nové a neokoukané tváře české blogové scény i blogerské matadory, letos poprvé představí tvorbu blogerů, kteří mají co dočinění s literární cenou Magnesia Litera. Na autorském čtení, které se uskuteční 10. dubna v kavárně Café Neustadt, vystoupí Jiří Charvát (www.iwrite.cz), který byl nominovaný v letošním roce, Do Thu Trang (www.asijatka.cz) nominovaná v roce 2016 a Tomáš Princ, který vloni převzal Magnesii Literu za svůj blog Humans of Prague.
 
"Protože v dubnu proběhlo předávání literární ceny Magnesia Litera, propojili jsme tematicky s laskavou podporou Magnesie i třetí ročník autorského čtení Blogeři offline právě s touto výjimečnou kulturní událostí. Chceme podpořit nejen nově nominované blogy, ale také blogery, kteří se nám svým talentem nesmazatelně vryli do paměti z předchozích ročníků," říká Jana Benešová, zakladatelka a organizátorka akce.
 
Autorské čtení Blogeři offline vzniklo jako školní projekt jedné z pořadatelek. Debut se odehrával ve vinohradském baru Mandragora a ze svých blogů na něm četli Lucie Van Koten (Život podle Lucie), Bára Šťastná (Šťastný blog) a Michelle Losekoot s Milošem Říhou (Bezjalbka.cz). Akce se zúčastnilo kolem 60 diváků.

Druhý ročník se uskutečnil o rok později, tentokrát v prostoru kavárny pražské Nové galerie a mezi účinkujícími byli Do Thu Trang (Asi Jatka), Pavlína Plecitá (Takže asi tak) a opět Michelle Losekoot s Milošem Říhou (Bezjablka.cz). Právě na této akci Michelle a Miloše oslovila šéfredaktorka nakladatelství Motto a nabídla jim vydání knihy, která se na pultech knihkupectví objevila jen o pár měsíců později. Druhého ročníku se zúčastnilo přibližně kolem stovky hostů.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.