Share |

Entomologická výstava. Troufnete si na ochutnávku hmyzu?

foto: pořadatel akce

„Máme rádi zvířata, protože jsou chlupatá,“ zpívali Mach se Šebestovou, vzpomínáte? Tenhle popěvek však tentokrát vezmeme zcela z jiného konce a podíváme se na ta nejmenší zvířata na naší planetě, která jsou často chlupatější (nebo prý také chutnější), než byste si mysleli. Prohlédnout si je můžete v prostorách Otrokovické Besedy, kde se 28. ledna 2017 koná tradiční mezinárodní entomologická akce.
 
Laickou veřejnost možná překvapí, že se jedná o akci s více než dvacetiletou tradicí. V pořadí již 45. setkání milovníků brouků, motýlů, strašilek, pavouků a plazů proběhne už tradičně v Otrokovicích. Výměnného dne se pravidelně účastní více než tisícovka návštěvníků z Moravy, Čech, Slovenska a Polska. I letos budou od 9 do 13 hodin k vidění ty nejkrásnější druhy motýlů či brouků naší planety.
 
Zvědavé odvážlivce pak zveme k probádání entomofágie čili ochutnání hmyzích specialit. Těšit se můžete na pražené cvrčky, mravence v čokoládě, šváby v těstíčku, moučné červy na chilli, sarančata na grilu a mnoho dalších hmyzích dobrot. Podávat je bude doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D., a její kolektiv z Brna. Marie Borkovcová se již několik let zabývá nutriční hodnotou hmyzu, prokázala dokonce jeho přínos pro konzumenty s výživovým onemocněním (celiakie, onemocnění ledvin, slinivky atd.). Tak přijďte ochutnat!
 
Parkování je zdarma, děti v doprovodu rodičů mají vstup volný, občerstvení zajištěno.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.