Share |

Tomáš Dvořák alias Floex ukončil české turné a odehrajte poslední koncerty v zahraničí

foto: Tomáš Jakubec

Tomáš Dvořák, oceněný třemi hudebními cenami Anděl, odehraje poslední koncerty a na delší dobu se odmlčí. Závěrečné zastávky jeho rok a půl trvajícího živého hraní vyvrcholí v Berlíně a Londýně. Tam Floexe čeká slavný klub Scala.
 
Koncert v londýnské Scale pomyslně zakončuje jedno umělecké období Tomáše Dvořáka. Skladatel a multimediální umělec Tomáš Dvořák (vystupující pod pseudonymem Floex) patří k důležitým jménům nezávislé a alternativní scény. Za svou druhou desku „Zorya“ z roku 2011 získal několik ocenění a silně se zapsal na mezinárodní scéně. V září letošního roku vydal EP Gone, propojující akustickou a elektronickou hudbu s důrazem na atmosféru a emoce.
 
Koncert v Londýně proběhne 20. listopadu 2013, kde Floex a jeho kapela vystoupí společně se skotskými Hidden Orchestra. Kapacita klubu Scala pro 1000 lidí je téměř vyprodaná. Ve Scale koncertovala slavná jména pop-rockové i alternativní scény (Coldplay, Elbow, Jaga Jazzist…), jde tak o silný český zásah v metropoli hudby, jakou je Londýn. S organizací koncertu pomáhalo České centrum v Londýně.
 
Ještě před Londýnem se Tomáš Dvořák alias Floex ukáže se svou živou kapelou 7. 11. v Marostice (Itálie) a 9. 11. v Budapešti. Včera (6. 11.) vystoupil v Mnichově. Poslední zastávky povedou do Holandska (leden 2014) a Berlína (březen 2014). Tam půjde o poměrně prestižní událost, Floex a jeho kapela si totiž zahrají s hvězdami post jazzu Portico Quartet (kteří několikrát vystoupili i v České republice).
 
Jsou to poslední koncerty, které mě a moji živou kapelu zastihují na určitém vrcholu. Poslední rok a půl trvalo období, kdy jsme intenzivně koncertovali nejen v Česku, ale i v Německu, Británii, Rusku, Ukrajině, Turecku a v dalších zemích,“ vysvětluje Tomáš Dvořák. „Netušil jsem, že se to tak rozjede, ale koncertování se stalo opravdu důležitou součástí mého života. Získal jsem tak spoustu nových fanoušků a spojení, ozývají se mi lidé ze všech koutů Evropy, je to příjemné,“ dodává Tomáš Dvořák. Kapela vznikla jako živý projekt postavený okolo poslední desky Zorya. Vedle Tomáše Dvořáka (klarinety, elektronika) v ní hraje Jiří Javůrek (klarinety), Marián Petržela (bicí) a Sára Vondrášková (zpěv, syntetizátor). Ta je známá i z formace Never Sol.
 
Po posledním koncertu v Berlíně Floex živé hraní omezí a bude se soustředit na práci ve studiu. Kromě přípravy soundtracku k počítačové hře Samorost 3 by Tomáš Dvořák příští rok rád rozpracoval nové album. „Jisté je, že na Gone byly pozitivní reakce, usadil jsem si určitý způsob skládání. Určitě budu dělat právě více písní, to mě baví,“ zakončuje Dvořák.
 
EP Gone k poslechu:
http://soundcloud.com/floex/sets/gone-ep/
 
Klipy:
Gone: http://youtu.be/mnMH4vnBHag
Veronica's Dream: http://youtu.be/BX_jeZE1qMQ
 
Další zdroje:
http://floex.cz
http://www.facebook.com/floex.official
http://soundcloud.com/floex
http://youtube.com/user/floex01


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.