Share |

Tipy na valentýnské fotky

Vyrazíte se svojí drahou polovičkou na romantickou večeři, procházku, nebo zvolíte nějakou adrenalinovou aktivitu? Ať už bude váš program jakýkoliv, určitě bude stát za to, abyste z něj měli pěkné fotky jako nejlepší vzpomínku. Máme tipy od profesionálního fotografa a lektora Nikon školy Michaela Juráka. 
 
 

  1. Dávejte pozor na pozadí fotografované scény. Veškerou romantiku, která je znát z páru na fotce, může úplně pokazit nevhodný objekt v pozadí, jako odpadkový koš v parku nebo znuděně se tvářící obsluha v restauraci. 
  2. Zkuste na fotkách svého partnera i vás společně jako pár zachytit v situacích „ze života“ okořeněných jemným náznakem valentýnské atmosféry. Nic se nemá přehánět a i když jsou aranžované fotografie někdy fajn, platí to spíše u těch, které aranžoval profesionál. Budete překvapeni, jak krásné fotky mohou vzniknout spontánně bez většího rozmýšlení. 
  3. Zkuste kreativní, například efekty změkčující okraje fotografie působí velmi zasněně. Nebo vyzkoušejte různé filtry pro vintage vzhled fotografií, rámečky apod. 
  4. Využijte valentýnské „rekvizity“. Opět platí, že méně je více – detaily udělají mnohem větší službu, než obří srdce a záplavy růžové barvy. 
  5. Nebojte se zoomovat, zachytíte tak neopakovatelné emoce tohoto dne. Radost z dárku, pohled do očí, propletené ruce apod. 
  6. Pokud je to možné, využijte přirozené světlo, které je měkčí než blesk a více tak podpoří romantickou atmosféru obrázku. 
  7. Při focení portrétu venku v noci se vyhněte použití blesku. Mnoho fotoaparátů má režimy pro focení portrétů za nízké hladiny osvětlení. Jejich použitím se můžete vyhnout úplnému zatemnění pozadí, které často vzniká při použití blesku. 
  8. Zkuste si pohrát s protisvětlem, můžete dosáhnout efektu siluet. 
  9. Můžete vytvořit sérii fotografií jako příběh, který postupně zdokumentuje průběh vašeho valentýnského dne nebo večera. 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.