Share |

Tip: Recy věci od Reeflex Design

 
Recyklace vládne světu! Takže není divu, že zasahuje i do našeho běžného života a umělecké tvorby. Jedním z těch, kteří si vybrali recyklaci jako základ své tvorby je i ReeflexDesign.
ReeflexDesign vyrábí a prodává reflexní šperky a další stylové doplňky recyklované z dopravních značek. Přesněji tedy z odpadu, který vzniká při jejich výrobě. ReeflexDesing spolupracuje s pražskou firmou, která vyrábí dopravní značení a i při využití nejmodernějších technologií vzniká spousta zajímavých zbytků. Odřezky reflexních materiálů stejně jako laserem vypálená kolečka z kovových částí značek ještě nedávno končily v koši, nyní jsou z nich náušnice, přívěsky nebo dokonce interiérové doplňky.
Cílem je vytvořit originální a stylové věci z materiálů, které by byly odsouzeny k likvidaci nebo neefektivnímu zpracování. Životní příběh kovových částí je snad ještě zajímavější. Zbývají z laserového řezání informačních tabulí a proměnných dopravních značek. Na milimetr přesná kolečka z duralu nebo kusy lamel pro velkoplošné značky se samozřejmě dají odvézt do sběrných surovin, ale není to škoda? Když už byla vynaložena spousta energie a práce na jejich výrobu, myslíme si, že je rozumnější z nich skutečně něco udělat.
www.reeflexdesing.com
autor projektu Jindřich Fialka
autorka článku Petra Kursová (www.tamatam.cz)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.