Share |

Tip na výstavu: Noah Žyla, Polaroidy

foto: Noah Žyla

STAVA: Noah Žyla, 1.2. – 31.3. 2017
Galerie Polagraph, Husinecká 14, Praha 3
Otevírací doba: po-pá, 11.30-18.30

Výstava potrvá do 31.3.2017
 
Noah Žyla o sobě říká, že ho k Polaroidupřivedla potřeba si nějakou kreativní činností kompenzovat stres, kterému byl jako tiskový mluvčí nadnárodní společnosti vystaven.Všechno začalo, když před dvěma lety u rodičů objevil starý polaroidový snímek z 80. let, jenž ho inspiroval, aby touhle technikou začal fotit sám. A  protože v té době už firma Polaroid neexistovala, začal pátrat po jiných alternativách.
 
Tak se dozvěděl o filmech od firmy Impossible a také o naší galerii Polagraph, odkud si na zkoušku vypůjčil i svůj první Polaroid, tehdy pouze obyčejný základní model.
 
Jak tomu bývá, s prvními snímky Noah bojoval, stejně jako většina začínajících polaroidistů. To ho ale od dalšího focení neodradilo.Naopak - koupil si rovnou ikonický Polaroid SX-70 a začal se instantní fotografii věnovat naplno. Fotoaparát nosil všude s sebou a za pár měsíců se zdokonalil natolik, že můžeme dnes jeho fotky vystavit v galerii na Polaroid specializované.
 
Noah však nezůstal jen u jednoho fotoaparátu, ale stal se z něj pomalu sběratel. Vlastní zajímavou sbírku fotoaparátů, které nemájen vystavené na poličce, ale pravidelně fotí s každým z nich.
 
Na jeho výstavě uvidíte průřez jeho tvorbou a na vernisáži vám osobně ukáže a popíše svůj polaroidový svět a svoji cestu k co nejlepším snímkům.
 
Noah Žyla je také prvním fotografem, jehož fotky vystavujeme v rámci naší snahy ukázat co fotí lidé na české polaroidové scéně - ne profesionální fotografové, ale spíše nadšenci, kteří dokázali svoje snímky vypiplat k dokonalosti - a my za ty roky v Polagraphu jejich cestu bedlivě sledovali.
 
Výstava bude zahájena 1. února v 18 hodin vernisáží, na které autor své dílo sám představí.
 
Polagraph je malinkou a útulnou galerií, jež je zaměřena právě na instantní fotografii a lomografii a dává tak prostor autorům, kteří se těmito technikami zabývají. Má za sebou již několik úspěšných výstav českých i zahraničních autorů. Zároveň je Polagraph místem, kde se pořádají pravidelné fotografické besedy a workshopy, a proto by měl být jasným a oblíbeným cílem všech fotografických nadšenců.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.