Share |

Tip na výstavu: DÁVID KURŇAVKA, PRVNÍ LÉTO

foto: pořadatel akce

vernisáž 12.9. 2017
Galerie co hledá jméno, Stroupežnického 10, Praha
Výstava potrvá do 1.10.2017
 
Léto. První dobrodružství. Milostné příběhy. Volnost. Obzory. Konflikty. Vkročení do nových vod. Energie. Jsi v pohybu, na plné obrátky. Pomyslný vrchol přírodního cyklu, kdy vše překypuje životem, kterému se vydáváme vstříc. Kdy se dějí neplánované zážitky… Podobným proudem asociací můžeme nahlížet i na nový cyklus malíře Dávida Kurňavky. Stejně jako na nedávné první autorské výstavě Are You Mine? v The Chemistry Gallery, i zde je ústřední postavou žena -múza, jež v náznacích vypráví konkrétní příběhy či vystihuje určité rozpoložení. Tentokrát však prožívá své První léto. Pro autora typické použití symbolů pak vybízí k pozornosti a stává se klíčem k jejich rozřešení. 

Hudba na vernisáži:
19:00 - 20:00 Kay Buriánek
20:00 - 22:00 Ian / Them Darned Teenagers
 
DÁVID KURŇAVKA
Mladý slovenský výtvarník, jehož obrazům dominuje popisný symbolismus, kontury a prvky stylizovaného detailu. Divákovi na plátně předkládá otázku nebo odpověď, čímž se snaží v jeho podvědomí nadvázat, respektive zachovat kontinuitu díla bez tečky na konci
Předtím, než začal malovat, se Dávid věnoval ilustraci, grafice a digitální malbě. Pracoval v grafickém studiu v reklamní agentuře, cítil však, že se své tvorbě musí věnovat naplno, pronajal si studio a denně maluje. Svou první velkou samostatnou výstavu v Praze měl letos na jaře v The Chemistry Gallery a obrovským úspěchem bylo, že se všech 17 obrazů prodal. Odkoupil je totiž umělecký fond Chemistry Art Fond, jehož zakladatelé rozpoznali Dávidův talent a v jeho dílech spatřil potenciál a dobrou investici.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.