Share |

Tip na vegetariánské valentýnské menu v restaurantu Hradčany v hotelu Savoy

10. 2. – 12. 2. 2016 a 14. 2. 2016
foto: hradcanysavoyprague.com /špenátový krém se zázvorem

Přemýšlíte kam pozvat svou milovanou polovičku na svatého Valentýna? Pro všechny, kteří neholdují masovým pokrmům, připravil šéfkuchař Petr Patočka afrodiziakální vegetariánské menu, které okouzlí chuťové buňky, a přitom je lehké a zdravé. V působivých Art Deco prostorách hotelu Savoy na pražském Pohořelci si jej můžete vychutnat nejen na svátek všech zamilovaných, ale také v předcházejícím týdnu.

Atmosféru rozproudí portugalské šumivé víno, předkrm z jemné buvolí mozzarelly a rafinované amuse bouche. Špenátový krém se zázvorovou pěnou rozehřeje před hlavním chodem. Vybrat si lze Lumaconi s lanýžovým krémem a piniovými oříšky, nebo bramborové noky s omáčkou kombinující ovčí sýr a špenátové listy. Vrcholem večera je pak dezert ve tvaru srdce pro dva. Peruánská čokoláda, vanilkový krém a horká malinová omáčka s portským vínem vás příjemně naladí na zbytek večera.
 
Přeneste se v čase do bezstarostných dob na počátku minulého století, do rozmarné Belle Époque. Interiéru dominuje odsouvací střecha a k restauraci náleží také tradiční anglická knihovna s krbem a terasa na střeše s výhledem na stověžatou Prahu.

Svátek můžete zakončit procházkou po Pražském hradě, nebo na nedaleký Petřín, místo všech zamilovaných.
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.