Share |

Tip na večer: PPU

Plastic People pokřtí knihu
Vratislav Brabenec - Evangelium podle Brabence

Legendy tuzemského undergroundu, The Plastic People Of The Universe, zahrají dnes večer ve svém domácím Vagónu. Kromě tradiční produkce se návštěvníci dočkají i křtu nové knihy saxofonisty Vráti Brabence, Evangelium podle Brabence.

Po smrti indiána Mejly Hlavsy se přirozeným vývojem stal tváří PPU saxofonista, básník a textař Vratislav Brabenec. V těchto dnech vychází u nakladatelství Torst knižní rozhovor Brabence s novinářkou Renatou Kalenskou.

"Brabenec se v knize představuje jako mimořádná, výrazná, originální osobnost. Nejde jen o životopisné vyprávění, ale též o cenný soubor pohledů na svět, lidský život, poválečné české dějiny a politiku, přírodu i Kanadu, kde Brabenec dlouhá léta žil," představuje knihu samo nakadatelství.

Kromě již zmíněného lze v rozsáhlém díle najít i jedinečné fotografie a přepisy dosud nevydaných básní.

Vratislav Brabenec knihu představí právě dnes večer ve Vagónu, na Národní třídě v Praze. Jeho Evangelium se bude prodávat za 277 korun.

V rámci křtu se od 21 hodin představí i jeho mateřská kapela The Plastic People Of The Universe, která přesně před rokem vydala kritiky vřele přijaté album Maska za maskou.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.