Share |

Tip na kurz: Teorie a míchání barev

foto jk

Výtvarné kurzy se v útulném vinohradském Ateliéru malování a kreslení konají už dlouho a ve velkém počtu - aktuálně sem chodí kreslit a malovat několik set lidí. My jsme vyzkoušeli užitečný a skvěle pedagogicky vedený kurz Teorie a míchání barev.
 

Kurz vede malíř MgA. Aldin Popaja, který učil řadu let na VŠUP/UMPRUM a v rodné Bosně vyučoval i na základní škole, takže je pedagogicky na výši. Což je nesmírně užitečné, protože dovede nesourodou skupinku účastníků stmelit a nadchnout a informace podává tak, že je pochopíte snadno a rychle. Za pár hodin pochopíte spoustu věcí a budete schopni poznatky uvést do praxe.
 

Kurz začíná teoretickou částí, kdy si přehledně ujasníte, co jsou základní barvy a jak se jmenují a určují ty odvozené. Pro ty z vás, kdo malují nebo malovat chtějí, je fajn info o tom, jak si organizovat paletu, a velice zásadní přehled doporučených základních barev, ze kterých namícháte prakticky cokoli - je jich mnohem méně, než by člověk řekl.
Co se s nimi dá dělat, uvidíte za chvíli. Začnete totiž barvy skutečně míchat a zjistíte, že to jde celkem snadno. Brzy budete umět pouze s pomocí mixu základních barev také vystihnout barvu konkrétních předmětů v místnosti a analyzovat, co ještě přidat, abyste měli takovou žlutou, jako je ten kus prostěradla, na který koukáte. Je to bezva, byť trochu náročné na mozek:)
Vřele doporučujeme i pro zlepšení celkového přehledu a kultivaci toho, jak se koukáte na svět.
 
Kurz trvá 5 hodin a stojí 1500 korun.
www.malovanikresleni.cz/products/teorie-a-michani-barev/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.