Share |

Tip na knižní novinku: UNIKÁTNÍ EDUKATIVNÍ KUCHAŘKA PRO DĚTI!

9. října 2015 vychází originální ilustrovaná edukativní kuchařka, která děti opravdu učí vařit a o vaření přemýšlet. Dětem by měla ukázat, že život není na tabletu, ale začíná v kuchyni. I láska tudy prochází.
Knížka je určena dětem již od pěti let, tedy dětem, které ještě neumí číst, ale i dětem starším, které to do kuchyně táhne. Díky kombinaci autorských obrázků ilustrátorky Katky Hruschkové a postupů upravených pro dětské myšlení tak pozitivně působí i na touhu učit se číst, ale hlavně pochopit základní kuchařské dovednosti a naučit se o vaření přemýšlet. Knížka s dítětem vlastně roste a od elementárních postupů jej povede až ke složitějším jídlům, podle kterých bude malý kuchař umět uvařit mamince třeba nedělní oběd. To, co uvaří tak bude moci volit podle toho, co se už naučil a hlavně, na co se sám bude cítit.
Knížka se skládá ze tří sekcí – v první části se děti pomocí návodných obrázků seznámí se základními postupy ve vaření, ve druhé části pak podle komiksů vyzkouší recepty na jednodušší pokrmy a v poslední lekci už mohou začít zkoušet opravdová jídla a to téměř nebo zcela samy!
Jsme tři maminky celkem osmi dětí, vaříme pro ně a hlavně s nimi. A právě jejich touha vařit dala jednou vzniknout nápadu vytvořit kuchařku, která to naučí nejen je, ale i všechny ostatní, které do maminčiny kuchyně už nakukují. Do projektu jsme přizvaly skvělou ilustrátorku, která pro naši kuchařku vytvořila originální obrázky a postavičky, které děti celou knížkou provedou.
Všechny naše nápady, dovednosti, zkušenosti a invence jsme tak hodily do jednoho hrnce a společným usilím začaly dávat dohromady kuchařskou knížku, kterou v tuto chvíli finišujeme. Knížka vychází na začátku října 2015, ale již teď je možné koupit ji v předprodeji a vyřešit tak třeba vánoční dárek pro malé kuchtíky.
Knížkou to ale nekončí. Součástí celého projektu je i online klubovna s bonusovými pomůckami pro vaření dětí – najdete tam pexesa s ingrediencemi, pomůckami, čísly a mírami, etikety, bonusové recepty upravené pro děti, tipy a triky do kuchyně a mnoho dalšího. Všechny recepty jsou testovány našimi dětmi ve věku od dvou do jedenácti let.
Obecně mají mámy tendenci z kuchyně děti spíše vyhánět, protože to tam pálí, jsou tam ostré nože a různé pícháky, Všechno to vaření s nimi déle trvá a pak ten binec... Chceme ale ukázat, že když je k tomu rodiče pustí a nechají je, aby se samy učily, zjistí, že toho dokážou mnohem víc, než čekali.
www.detivarisamy.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.