Share |

Tip na Holešovice: Biblioteca del Vino

Malá moderní vinotéka a bistro, jaké v Holešovicích chybělo.
foto JK

Máte rádi víno? Tak byste měli zajít právě sem.
Biblioteca del Vino je úplně nový podnik hned vedle La Fabriky. Najdete ho na adrese Komunardů 32 a pojme asi tucet lidí.
 
Co tu můžete dostat?
Především víno. Přesněji, produkty italských rodinných vinařství, které majitelé jezdí osobně degustovat tam, kde vznikají. Vín tu jsou desítky druhů, cenové hladiny se pohybují od zhruba 350 korun za láhev do přibližně 1550.
Kteroukoli láhev si můžete buď koupit s sebou, nebo nechat otevřít na místě; pokud chcete jen sklenku, rozlévané víno tu dostanete také a rozhodně v lepší kvalitě, než je u nás běžné.
 
K vínu si můžete dát i dobroty dovážené přímo z Itálie. Excelentní salátek z rucoly, mozzarelly a cherry rajčátek, sýrové prkénko, šunku s melounem, uzeniny... samá čerstvá dobrota. Tajný tip - zboží se dováží v pátek, vyplatí se přijít tedy v pátek a sobotu.
 
Za zmínku stojí i to, že prostředí nekopíruje obvyklá česká vinotéková klišé. Žádná sláma a rádoby rustikální prvky typu forma na bábovku nebo žehlička. Láhve jsou umístěny v důmyslné modulární "knihovně" z Itálie, sedět můžete na sympaticky bytelných barových židličkách, na stropě jsou nápisy a malůvky. Lustr, "knihovna" i nohy stolů a židlí jsou vyvedeny v málo obvyklé podobě zkorodovaných plechů - vypadá to působivě a Holešovicím to sluší.
 
Můžete si tu  koupit také italské produkty domů nebo na piknik - prvotřídní olivový olej nebo  mořská sůl nadchnou chuťové buňky (vyzkoušeno). V budoucnosti se na tenhle podniček zaměříme a můžete čekat i trochu enologické osvěty a příběhů konkrétních vín.
 
 
Biblioteca del Vino
Komunardů 32 (budova Holport)
Praha 7 - Holešovice
Otevřeno je Po-So 11-14.30 a od 18.30 do pozdního večera. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.