Share |

Tip na film: Hurvínek a kouzelné muzeum

foto:

Nový film Hurvínek a kouzelné muzeum vstoupí do českých kin 31. srpna 2017. Animovaný příběh pro celou rodinu vznikal více než sedm let pod vedením producenta a hlavního režiséra Martina Kotíka a výtvarníka Martina Zahradníka. Pracoval na něm tým špičkových scenáristů, animátorů a trikařů z různých evropských zemí. Při vzniku filmu byly využity nejmodernější technologické postupy, snímek je natočen ve 3D, a přitom neztrácí nic z poetiky a humoru založeném na věčném špičkování Hurvínka s „taťuldou“ Spejblem.
 
Na jedné straně jsem šťastný, že se nám celý ten běh na hodně dlouhou trať podařilo dotáhnout až do cíle a na druhé straně jsem plný očekávání. Ale věřím, že našeho Hurvínka přijmou všichni diváci, ti, kteří s ním vyrůstali, stále vyrůstají, i ti, kteří ho díky filmu teprve poznají,“ věří Martin Kotík

Rodinný filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do  uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek.
 
Pár zajímavostí ze zákulisí:
Jak dlouho trval vznik filmu – od prvního nápadu po premiéru?
Celkem to bylo dlouhých 9 let. První vážně míněný nápad udělat se Spejblem a Hurvínkem film přišel v srpnu 2008.
Kolik postaviček se ve filmu objeví?
Kromě charakterů z divadla jako je Spejbl, Hurvínek, Mánička, Žeryk a paní Kateřina, bylo pro film vytvořeno více než 120 nových charakterů.
Kolik tvůrců se na něm podílelo?
Když se sečtou  tvůrci ze všech zúčastněných zemí, tak vychází přes 250 lidí.
V kolika zemích se realizoval?
Hurvínkův film si prošel výrobou celkem v 5 zemích – Česko, Německo, Dánsko, Belgie a Rusko. 
Dá se říct kolik triků celkem ve filmu je?
Ve filmu je přes 1000 triků ve více než 400 záběrech. Je to film plný kouzel a magie… 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.