Share |

Tip na film: Andrzej Wajda - Mžitky

A. Wajda, foto Artcam

Film Distribution Artcam uvede:
MŽITKY
 (Režie: Andrzej Wajda )
 
Rok 1945, Stalinova moc ovládá Polsko. Slavný malíř Wladyslaw Strzeminski odmítne dělat umělecké kompromisy a sloužit doktríně socialistického realismu.  
 
Česká premiéra filmu proběhne v úterý 28.3. 2017 v rámci festivalu Febiofest ,
od 30.března 2017 bude titul uveden pro diváky v kinech mimo festival.

 
     Poslední film legendy polské kinematografie Andrzeje Wajdy je mistrovským portrétem zachycující vášnivý boj nezávislého umělce se stalinskými doktrínami, boj na život a na smrt... Hlavní roli ztvárnil jeden z nejslavnějších polských herců Boguslaw Linda. 
Rok 1945, Stalinova moc ovládá Polsko. Slavný malíř Wladyslaw Strzeminski odmítne dělat umělecké kompromisy a sloužit doktríně socialistického realismu. Je pronásledovaný, vyloučený z univerzity, jeho obrazy jsou strhány ze zdí muzeí. S pomocí některých svých studentů začne bojovat proti komunistické straně a stává se symbolem uměleckého odporu proti tyranii.
Film reprezentoval Polsko v nominacích na Oscara.
 
 
 
 
 
 
 
Původní název Powidoki (Anglický název: Afterimage)/Režie Andrzej Wajda /Scénář Andrzej Wajda, Andrzej Mularczyk /Střih Grazyna Gradon /Kamera Pawel Edelman /Zvuk Maria Chilarecka  /Hrají Boguslaw Linda, Aleksandra Justa, Bronislawa Zamachowska, Zofia Wichlacz, Krzysztof Pieczynski, Mariusz Bonaszewski, Szymon Bobrowski a další./Rok výroby 2016/Země Polsko/Jazyk polsky s českými titulky/Kopie DCP, blu-ray, DVD, MP4/Přístupnost do 12 let nevhodný/Stopáž 98 min.
 
Trailer https://www.fdb.cz/film/mzitky-powidoki/trailery/146071
 
 
Více na stránkách Artcam


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.