Share |

Tip na detektivku: Bílé zlato

foto: Palmknihy.cz

Vyšla detektivka Bílé zlato na stránkách Palmknihy.cz. Kniha se zabývá opomíjeným tématem pašování výrobků z klů afrických slonů. Ti jsou zabíjeni pro pár kilogramů slonoviny. Výtěžek z prodeje slonoviny často slouží různým ozbrojeným skupinám pro nákup zbraní a střeliva.
 
Richard Čech: BÍLÉ ZLATO (anotace)
 Detektivka obsahuje příběh o odvážné bojovnici proti pašerákům slonoviny – o české policistce Alici Angelové a jejím otci, který je na invalidním vozíku, potom co ho srazilo auto při přechodu silnice.  Otce Angelové, bývalého policistu, trápí případ vraždy státního úředníka, který nemohl uzavřít kvůli svému úrazu. Dcera se mu snaží s ním pomoct. Společně najdou důkazy pro otevření případu, který ukazuje na korupci při rozdělování evropských dotací.
 Současně Angelová řeší vraždu majitele říční nákladní lodi v přístavu Praha Smíchov. Na jeho lodi najde tajnou schránku se zbytkem pašované slonoviny. Při domovní prohlídce u jednoho z podezřelých je smrtelně zraněn její parťák detektiv Hlavsa, který Angelové umírá v náručí. Pátrání po jeho vrahovi jí zavede až do Namibie v jihozápadní Africe, kde najde spojence mezi ochránci afrických slonů a také vraha svého kolegy a milence.
 
Detektivku Bílé zlato vydal autor jako elektronickou knihu v  březnu 2017 na Palmknihy.cz a eReading.cz.  Počet stran 137, MOC 49 Kč.   
  
O autorovi
 První slova, která autor uměl říct, byla „Mami, čti.“  Tím si vyžadoval přečtení všech knih v domácí knihovně ještě předtím, než se naučil číst. Přestože se nejvíce zajímal o literaturu a historii, tak vystudoval České vysoké učení technické v Praze.  Prošel různými povoláními, které byly inspiračním zdrojem pro jeho psaní.  V letech 2012 až 2013 žil v Kapském městě v Jihoafrické republice. Jeho předchozí detektivka s policistkou Angelovou se stala bestsellerem na stránkách palmknihy.cz (v sekci České detektivky) v prosinci 2015. Autor chápe detektivky jako příběhy o souboji dobra se zlem.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.