Share |

Tereziny haksny visí k nebi, v Mánesu

Prague Photo Festival startuje už 5. dubna!
Tereza z Davle / foto archiv Prague photo Festivalu

 

Výstavní síň Mánes na Masarykově nábřeží v Praze se od 5. do 10. dubna stane dějištěm úvodní části IV. ročníku Prague Photo Festivalu 2011.

V Mánesu se představí fotografové, galerie i společnosti zabývající se fotografií, návštěvníci uvidí originály od téměř 230 autorů. Kolekce autorských fotografií uvedou např. společnosti  České centrum fotografie, Asociace profesionálních fotografů ČR, PHP – Foto Forum, Leica Gallery, PPF Art, Galerie Montanelli, Galerie Gambit, Chemistry Gallery, Galerie Millennium, nakladatelství Torst, Kant a Nový svět aj. Obsáhlá sekce bude tradičně věnovaná odborným školám, které vychovávají novou generaci fotografů – FAMU, Slezská univerzita Opava, Západočeská univerzita Plzeň, Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem, zúčastní se rovněž studenti Vysoké školy výtvarných umění Bratislava.

Součástí přehlídky, kterou pořádá Art Prague Centrum, s. r. o., je už od dob jejího vzniku udílení prestižní ceny UniCredit Bank Young Prague Photo Award mladému fotografovi do 35 let. Chybět nebude ani atraktivní doprovodný program – setkání s autory, kulaté stoly a autogramiády. 

Prague Photo Festival 2011 bude během dubna a až do 6. května  pokračovat v patnácti vybraných galeriích, muzeích a výstavních síních, ve kterých budou prezentovány kurátorské projekty. Po celou dobu konání festivalu bude v provozu informační centrum umístěné v galerii Zlatá lilie, která vedle stálé expozice z děl nejvýznamnějších českých fotografů představí v rámci festivalu kolekci Flowers Věry Stuchelové.

„Díky pořadatelům Prague Photo Festivalu se Praha připojila k dalším evropským metropolím, v nichž jsou podobné přehlídky již dlouho běžné. Tato rozsáhlá akce, jejímž centrem je již po čtvrté pražský Mánes, zásadně přispívá k širší a hlubší prezentaci fotografického média a pro mnohé umělce se stává i vstupní branou do zahraničí. Doufáme, že podpoří i zájem širokého publika o akvizice autorské fotografie,“ konstatuje Martin Pavala, předseda správní rady Nadace českého výtvarného umění, která provozuje výstavní síň Mánes i galerii Zlatá lilie.

 

Otevírací doba
11–19 hodin
7/4 NOCTURNO do 21 hodin
10/4 11–18 hodin

Vstupné 80 Kč / snížené 50 Kč (studenti, senioři)
Katalog 130 Kč

Informační centrum festivalu – galerie Zlatá lilie, Malé náměstí 12, Praha 1
4/4–5/5/2011  12–18 hodin
Telefon +420 224 214 190

 

www.praguefoto.cz

 

www.galeriemanes.cz 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.