Share |

Koncert O Children na Žižkově: To se povedlo

foto Tomáš Martinek

11. února 2013 v Akropoli zahráli O Children.
Byl to jejich první klubový koncert u nás - celkově pak druhý, loni zazářili na festivalu United Islands, stran počtu návstěvníků jedné z největších akcí celé jejich kariéry.
A jejich temná a přesto nadějeplná muzika se k studené žižkovské noci hodila naprosto dokonale.
Frontman Tobias a jeho mladá parta vypadající jako různé verze Iana Curtise přivezli naprosto současnou a přitom naprosto retro esenci toho, co pro dnešní mladé lidi může znamenat nová vlna. Koncert byl vystavený na desce Apnea a obohacený i o reminiscence na staré doby (výborné písničky Radio Waves a  Ruins) - setlist zřejmě nezarmoutil vůbec nikoho. Sound kapely připomínal polozapomenutou scénu od 70. do počátku 90. let, od těch známých jmen po poměrně obskurní (nebýt absence ženského vokálu, zněla Radio Waves jak něco od X-mal Deutschland).
O Children se přitom netvářili, že přinášejí něco mega nového a že se máme všichni pominout - stejně jako na United Islands působili pokorně, civilně, skromně. Muziku si užívali, ale neměli potřebu svými písničkami a interpretací oslňovat nebo atakovat. Asi dobře cítí, že jsou spíš médium než průkopníci, a že spíš nacházejí nějaké zvuky ztracené kdesi kdysi v překladu, než aby revoltovali. Což je úplně v cajku a když si všechny elementy sednou, může se jejich koncert postarat o hodně příjemný večer.
A přesně to se stalo. Citlivost mladé kapely, nahořklá atmosféra, několik geniálně jednoduchých písniček - a dotek něčeho neuchopitelného navíc, co dělá z fajn kapely kapelu zásadní. A bylo to. Na jeden žižkovský pondělní večer přesně akorát. Jen ať se pánové zase vrátí, tudy by to šlo.
 
Více fotek ZDE.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.