Share |

Teatro NoD uvede dvě uznávané inscenace Jana Nebeského - Lamento a NoD Quijote

foto: NoD

Po delší době se do Teatra NoD vrací neotřelá a na naší divadelní scéně výjimečná inscenace Lamento. Její poslední předprázdninová repríza se uskuteční 4. června od 20 hodin. Den nato, 5. června, ji doplní existenciální komedie NoD Quijote s Davidem Prachařem v hlavní roli. Mimo osobnost herečky Lucie Trmíkové, jež v těchto dvou inscenacích exceluje, spojuje tyto inscenace i režisér Jan Nebeský.

V případě Lamenta je autorkou textu sama Lucie Trmíková. Jedná se o neobvyklé divadlo o jednom dni a jedné noci v životě Matky Terezy, které úspěšně balancuje mezi činohrou a operou. V hlavní roli vyniká český kontratenor Jan Mikušek, známý také z opery Nagano uváděné Národním divadlem, kde zpíval roli Dominika Haška. Tato zpěvohra do syrového, a přesto intimního prostoru Teatra NoD výborně zapadá i díky živé hudbě, která ji doprovází a jejímž autorem je mladý skladatel Miloš Orson Štědroň.

NoD Quijote naopak je inscenací lavírující na hraně existenciální komedie a dramatu. Původní hutný text Egona Tobiáše zpracoval Nebeský do divácky zajímavé formy, která plně využívá možnosti prostoru, projekce i živou hudbu, kterou ovládá vynikající český hudebník Pavel Fajt s doprovodem legendárního člena skupiny The Plastic People of the Universe - Joe Karafiáta. V hlavní roli exceluje David Prachař, pro něhož je role NoDa Quijota příjemným únikem z tradičního divadelního prostředí, kdy pevný text neumožňuje tak velkou míru improvizace, jakou v tomto představení používá. Zdatně mu sekunduje Lucie Trmíková, která je v této inscenaci jeho věrným přítelem a matkou zároveň.

Obě inscenace jen dokazují všestrannost osobnosti Jana Nebeského a odvážnost dramaturgie Teatra NoD, která se snaží přicházet s po obsahové i formální stránce inovativními divadelními projekty, které slibují i silný zážitek.

Inscenaci Lamento / Z tance v prach a opět do tance (Den a noc Matky Terezy) uvádí Teatro NoD v pondělí 4. června od 20.00.

Inscenace NoD Quijote Studia Damúza je na programu 5. června od 20:00.

Vstupenky v ceně 250 Kč / 150 Kč pro studenty jsou v předprodejích v síti Ticketportal a SMS Ticket.
Na každý zakoupený lístek pomocí služby SMS Ticket dostane divák slevu 30 Kč. 
 
http://nod.roxy.cz/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.