Share |

Tanečnice Jessica Monteiro: když tančím, miluju pozornost

foto archiv umělkyně

Ano, přiznávám se. Protože máme podobný okruh známých a přátel na facebooku, nedalo se jí nevšimnout a občas jsem šmírovala její fotky, ačkoliv jsme ještě nebyly "přátelé". Dnes Vám o ní mohu napsat, že studuje poslední ročník střední školy managementu a služeb - obor propagační design, tancuje v Yemiho taneční skupině JAD a okouzlila jednoho mladého slavného herce, po jehož boku se objevila i na předávání cen Českého lva. 
Čemu vděčíš za svůj exotický vzhled a jméno?
Za svůj exotický vzhled vděčím taťkovi, pochází z Guinea Bissau, maminka je Češka.
Jak bys popsala své taneční začátky?
Mé taneční začátky pro mně byly celkem těžké, neřadím se zrovna mezi ty typy lidí, kteří by byli obdarováni nějakým výrazným tanečním talentem, aniž by na sobě museli pracovat. Ze začátku jsem také měla velký problém s trémou, tančit a cítit na sobě desítky cizích očí. To není pro každého a konkrétně na mně se mohla skupina dlouho spolehnout, že vždycky něco pokazím:D. Časem jsem si ale na tu pozornost na jevišti zvykla a teď je to jeden z pocitů, které opravdu miluji. Stále mám ale před každou show alespoň trošičku trému.
Některé dámy na podpatcích neumějí chodit natož tančit. Měla jsi s tím ze začátku problém?
Ze začátku určitě. Udržet stabilitu na 10 - ti centimetrových podpatcích není žádná sranda a já osobně mám, co se tohoto týče, i pár vtipných historek s pády, jak mými tak i mých dalších kamarádek tanečnic.
Kolik hodin týdně v průměru trénuješ?
To se nedá takhle říct, protože trénujeme většinou na nějakou určitou show a té vždy tréninky přizpůsobíme. Pravidelné tréninky ale máme tak jednou dvakrát týdně, a to hodinku a půl až dvě hodiny. Krom toho máme ale také možnost navštívit jakoukoliv taneční lekci v našem tanenčím studiu DAP.
Jak dlouho ti trvá nalíčit se na bčžný den a jak dlouho na taneční představení?
Téhle otázce jsem se musela zasmát, protože se teď musím přiznat k tomu, že v koupelně trávím opravdu dlouhou dobu. Mamka bude mít radost, že jsem to na sebe práskla, vždycky u mně totiž stojí a opakuje, že kdybych se tak nefifňala, byla bych už čtyřikrát tam, kam se chystám:D. Líčit se vydržím klidně 25 minut. Záleží také, ale jak mám čas, ráno do školy se maluji až v autobuse... Na show se líčím asi třičtvrtě hodiny, to ale proto, že líčení na show je obecně náročnější a musí něco vydržet.
Všimla jsem si, že máš vždycky dobré vlasy, ačkoliv vypadají velmi přirozeně. Máš nějaký tajný trik nebo rituál?
To jsem ráda, že to říkáš, děkuji, opravdu se snažím. Moje vlasy jsou přirozeně hodně kudrnaté, já jsem ale vždycky chtěla mít dlouhé vlasy jako princezny z pohádek, takže teď mám vlasy prodloužené. Používám na ně při každém mytí různé ozdravné masky. Každý den si je ničím všelijakým vlněním žehličkou, takže vděčím právě jim za to, že mi vůbec nějaké ty vlasy ještě zbyly. 
Co si myslíš, že většině českých žen chybí v šatníku a prospělo by jim, kdyby si to pořídily?
Určitě odvaha. Vidím to obzvlášť na mojí mamince, je to krásná zralá ženská, ale bojí se to ukázat, její otázky zní vždy: proč, kam, pro koho a co by na to řekli lidi? Já říkám: jednou jsi ženská, tak to ukazuj každý den všem a vykašli se na to co říkají ostatní, když vypadáš skvěle, každý si přeje být na tvém místě at už říká cokoli! Já osobně si myslím, že každá žena by měla využít všech těch možností, které dnešek nabízí, k tomu, jak být okouzlující, neodolatelná a sexy! Od toho jsme přece ženské!
Kde Tě můžeme v nejbližší době vidět tančit?
Tančit mně, s celou mojí taneční skupinou, můžete vidět 9.4. v pražském klubu SaSaZu na Tanečníkovi roku! Určitě to bude skvělá párty tak nesmíte chybět!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.