Share |

Tak trochu jiné Vánoce. Startuje crossfitová výzva Reeboku

Tohle budou první Vánoce, při kterých nepřiberete ani kilo. Naopak se dostanete do životní formy. Pokud tedy přijmete Reebok CrossFit Výzvu, která právě startuje. Vybraní začátečníci se budou několik týdnů individuálně připravovat s koučem. 
 
CrossFit je ultimátní kondiční program, jehož hlavní vlastnost spočívá v tom, že nemá žádnou specializaci. Je to sport uspořádaný z jiných sportů do jednoho speciálního programu. Ve Spojených Státech kdysi vznikla velká studie, která označila Romana Šebrleho jako nejuniverzálnějšího atleta planety a CrossFit byl do určité míry odpovědí na to, jak toho dosáhl. V programu jsou prvky z gymnastiky, aerobního cvičení a olympijského vzpírání. Zakladatel CrossFitu Greg Glassman vzal to nejlepší ze všeho a udělal si svůj vlastní plán. 
 
Slavný americký architekt Buckminster Fuller tvrdil, že plně funkční a správně postavené systémy nejsou nikdy v rozporu. Naopak se vždy navzájem podporují. CrossFit je toho důkazem. 

Reebok CrossFit výzva 
Každý z vybraných nováčků bude mít svého patrona, který jej povede, sestaví mu tréninkový plán a bude ho motivovat tak, aby dosáhl během několika týdnů maximálního tréninkového progresu. Mezi patrony najdete zkušené trenéry, závodníky či třeba organizátory závodů, a to z Prahy, Brna a Ostravy. 
 
Výzva vyvrcholí 1. února, kdy si to účastníci rozdají mezi sebou v závodě v pražském CrossFit Meat Factory.
 
Reebok také vybaví nováčky crossfitovým outfitem.
 
Chcete se této výzvy zúčastnit? Nahrajte do pátku 16. prosince 2016 minutové tréninkové video na Facebook nebo Instagram s hashtagem #ReebokCrossfitVyzva. 
Pro další informace sledujte profily Reeboku na Instagramu a Facebooku: https://www.facebook.com/ReebokCzechRepublic
https://www.instagram.com/reebok_cz/
 
 
 
Co je CrossFit
Crossfit je program na získání a zformování tělesné síly, používaný mnoha policejními školami a týmy taktických operací, vojenskými jednotkami zvláštního určení, mistry bojových umění, a stovkami dalších elitních a profesionálních atletů po celém světě. Tréninkový program dodá lidem tělesnou zdatnost – fitness, která je ze své podstaty všestranná, všeobecná a všezahrnující. Specializace crossfitu je v odmítnutí jednostrannosti. Program CrossFit je se dá univerzálně odstupňovat podle obtížnosti a je tudíž skvěle použitelný pro každého odhodlaného jedince bez ohledu na dosavadní zkušenost. Stupňuje se zátěž a intenzita, ale program cvičení se nemění.
 
 
Historie CrossFitu
Formát i název CrossFitu má na svědomí Američan a bývalý profesionální gymnasta Greg Glassman, který v polovině 90. let otevřel první gym v Santa Cruz. Již od 80. let se jako trenér snažil připravovat všestranný tréninkový program pro své svěřence, tehdy ještě bez komerčního využití. V roce 2000 si Glassman zaregistroval internetovou doménu Crossfit.com a stal se také vydavatelem časopisu Crossfit Journal, který byl přístupný členům registrovaným právě na jeho stránce. V roce 2005 bylo jen v Santa Cruz 18 poboček CrossFitových gymů. O pět let později to bylo již 1700 gymů po celém světě a toto číslo neustále roste. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.