Share |

Tajemné půdy, sklepy i chodby žďárského zámku se zpřístupní veřejnosti

foto: pořadatel akce

Jedinečná příležitost pro všechny zvědavce, kteří chtějí navštívit temná místa zámku ve Žďáru nad Sázavou, kam se běžný návštěvník nemá šanci dostat. Zážitková prohlídka aneb Tajnými cestami kláštera určená pro celou rodinu se bude konat 26. srpna od 13 do 23 hodin. Poslední prázdninovou sobotu se zkrátka nejde spát!
 
Tématem tajemných prohlídek je tentokrát legendami opředená a dávno ztracená truhla. Otevřít ji prý dokáže pouze ten, který překoná všechny překážky kláštera, má čisté srdce, je nebojácný a má pod čepicí. Nikdo neví, co v truhle je a kde se ukrývá. Hledat ji budou návštěvníci všech věkových kategorií, a to v záhadných sklepeních, klášterních půdách nebo nezrekonstruovaných prostorách, které jsou plné tajemství. Do těchto tmavých částí zámku se běžně nikdo nedostane. My však musíme vypátrat truhlu, proto na jeden den uděláme výjimku,“ popisuje Tajné cesty klášterem marketingová ředitelka zámku Žďár nad Sázavou Lucie Herberová.
 
Zážitek pro celou rodinu, potkejte s námi třeba opata
Jako z předešlých zážitkových her, které na žďárském zámku začínají mít svou tradici, se návštěvníci setkají s mnoha postavami. „Příběh částečně čerpá ze skutečných událostí, proto se návštěvníci během hry dozvědí zajímavosti z historie kláštera a potkají postavy z minulosti. Říkáme, že se přenesou strojem času až do starých dob, kdy v klášteře bydlel třeba opat Václav Vejmluva. Jedná se tedy opravdu o silný zážitek v netradičních prostorách,“ říká Herberová.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.