Share |

Svátek módy a designu - co vás čeká na letošním Designbloku?

foto: Designblok

Hlavní prostory 18. Designbloku jsou stejně jako v minulém roce umístěny na Výstavišti Praha Holešovice.
 
Designblok letos otevírá ve střední hale konceptuální prostor, který nabídne interaktivní instalace i odpočinkovou zónu.Rozhledna, jezero, dětská zóna s obří šiškou, stavění bunkru, gigantické lustry, 3D focení nebo houpačky si budou návštěvníci moci vyzkoušet po celý týden Designbloku.

Střední hale bude vévodit kruhová Garden Stage, která se v průběhu promění v koncertní podium, přehlídkové molo nebo divadelní jeviště.
 
Uvidíte:
Lustr z kostí, kabelka jako srdce, předměty bez účelu nebo porcelánový papež a Jarek Nohavica - zajímavosti na Designbloku
Designblok každoročně přináší kromě novinek designérů a značek také řadu netradičních produktů a experimentů. Ani v letošním roce nebudou chybět originální prototypy, vynálezy a vychytávky, které se tradičně těší velké oblíbenosti u návštěvníků všech věkových skupin.

Kostra Maxima Velčovského: Maxim Velčovský představí impozantní křišťálový lustr, vyrobený značkou Lasvit, pro který byla inspirací kutnohorská kostnice a vévodí mu mohutná lebka ověšená kostmi a obratli.

Sprosté vázy: Zuzana Svátik  pro svou diplomovou práci vytvořila vázy originálních tvarů a dekorů. Dekory jsou samá politická nekorektnost a sprosťárna. Kde končí umění a začíná provokace?

Abeceda tvarů: Vojtěch Říha a Matěj Polách představí unikátní projekt Superior Objects, který zpracovává abecedu tvarů. Autoři v něm transformovali font Vegan Sans do trojrozměrné podoby a vytvořili fyzicky realizovanou podobu typografie. Každé písmeno je svým unikátním tvarem, strukturou i objektem.

Předměty na nic a na všechno: Iva Kukurić  představí v rámci soutěže DiplomaSelection sadu kuchyňských předmětů, které nemají své přesné určení a je na uživateli, aby k nim kreativně přistoupil a dotvořil jejich opodstatnění a účel. Dláta, vypouklé misky a klíny zdánlivě bez účelu, ale ve své podstatě všestranné.

Když se potká Dan Piršč, papež a Jarek Nohavica…KristínaKollárovicsovápředvede ve své instalaci realistické porcelánové figurky designérů, umělců a známých osobností mezi kterými nebude chybět papež, Jarek Nohavica a čeští designéři a tvůrci.

Lidské srdce přes rameno: Módní designér Štěpán Růžička představuje jedinečnou kolekci kabelek v anatomickém tvaru lidského srdce. Kožené objekty na hranici volného umění a produktového designu. Kabelky inspirované tvarem srdce - srdce ovlivněné funkcí kabelky. 

Vázy týrané elektrickým proudem
Tomáš Vrána se rozhodl dodat svým vázám originální tvar tím, že je bude týrat elektrickým proudem. Výsledky má výborné, otázkou zůstává, zda účel světí prostředky.
Na Designbloku nenajdou návštěvníci jen nábytek a interiérové doplňky. Letos v instalacích uvidí třeba také brýle, urny, erotické pomůcky, papírové potřeby nebo ptačí budky. Pro snadnější orientaci na výstavě je letos nově pro návštěvníky připravena celotýdenní hra Desetiboj, která provede zájemce nejzajímavějšími místy na Designbloku. 
 

Návštěvníci se mohou také těšit na doprovodný program, který pro ně letos nachystal řadu novinek.

Designblok, /vstupenky/
Prague Design and Fashion Week
27. – 31. 10. 2016
Výstaviště Praha Holešovice
 
Nominace na Ceny Desingbloku:
1. Nejlepší nový nábytek
Vrtiška Žák
Eduard Herrmann a Matěj Coufal
VJEMY
 
2. Nejlepší kolekce bytových doplňků
Qubus
Llev
Roman Šedina
 
3. Nejlepší kolekce svítidel
BOMMA
Brokis
Lasvit
 
4. Nejlepší kolekce šperků
Mooyyy
Zorya
Kristýna Malovaná
 
5. Nejlepší nový výrobek
Kayu
Llev
Tadeáš Podracký
 
6. Nejlepší prototyp designéra
Karel Matějka
KUSY
Michal Strach
 
7. Nejlepší instalace výrobce
Nespresso
Vitra
BOMMA
 
8. Nejlepší instalace designéra a designérského studia
Beldafactory
ZORYA
Daria Makeeva
 
9. Nejlepší školní prezentace
ČVUT
UMPRUM
Sutnarka
 
10. Speciální cena za mimořádný počin mimo kategorie
Anna Kozová Šiška
Maxim Velčovský Slunečnice
Eva Eisler Objekty
 
11. Nejlepší vystavená módní kolekce
Daria Makeeva
Boa for Poutník
ONEDAY

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.