Share |

Struny podzimu slaví 20 let

Jak se na energického dvacátníka sluší, oslaví mezi 5. říjnem a 19. listopadem narozeniny originálními nápady, festivalovými reminiscencemi i výsostnými gratulanty na pódiích. Na úvodním slavnostním večeru se představí Buika, charismatická dáma tmavé barvy pleti i hlasu, v němž se snoubí napjatá energie flamenka s kreolským a bluesově-jazzovým feelingem. Festival uzavře jazzová královna Cassandra Wilson, která složí poklonu Billie Holiday.
 
Jubilejní Struny podzimu vzdají hold geniálnímu českému filmovému skladateli Zdeňku Liškovi: soubory Baborák Ensemble a Martinů Voices provedou suitu k Marketě Lazarové. Festivalové publikum se letos setká osobně s komponistou Davidem Langem spolu s Paulem Hillierem a jeho Theatre of Voices, klavíristou Jasonem Moranem, houslistou Gilem Shahamem či kontratenoristou Philippem Jarousským.
 
Dvacet let cizelérské dramaturgické práce a spousta neotřelých nápadů – tím se tandemu Marka Vrabce a Dany Syrové a jejich stabilnímu týmu spolupracovníků podařilo Struny podzimu umístit na prestižní a nepřehlédnutelnou pozici na kulturní mapě Evropy. Letos zaujme jistě novinka, která pod výstižným názvem Encores, tedy přídavky, přivede v podobě jakýchsi „late night“ koncertů na pódium po skončení hlavního programu hvězdné hosty znovu, aby se představili v jiné, komornější poloze. Připomenou tak domáckou atmosféru raných festivalových let, kdy se ještě festival konal v sálech s minimální kapacitou. Struny podzimu i v narozeninovém roce vysílají dalšího svého jazzového stipendistu do zahraničí, rozšiřují Struny dětem o program pro teens a plánují tradiční závěrečnou klubovou noc SPOTLIGHT věnovanou mladým talentům a novým hudebním fúzím.
 
Předprodej vstupenek začíná dnešním dnem 22. dubna.
Více informací TADY


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.