Share |

Street art naživo: Block Painting je tu!

 
Pokud vás zajímá umění v ulicích města, nesmíte chybět 26. 8. na Invalidovně.
Co tam je?
 
BLOCK PAINTING2
Druhý ročník aerosolového jamu v Praze
Oficiální program projektu: 26.Srpna až 27. Srpna 2011 u staré kotelny naproti stanici metra Invalidovna
 
Tisková zpráva:
 
Na tento projekt jsme pozvali 15 zahraničních umělců a 10 umělců z Čech. Účast podtvrdili: Sainer(Pl), Swanski(Pl), Wodka & Radio(De), Derk(De), Boe & Cream(De), Samber(Fr), Point3crew(Sk), Animo Aerosol(Sk), Krea(Sk), Vladimír518(Čr), Phoe(Čr), Mind (Čr), Dingo(Čr), Hanes(Čr),Fshizz(Čr),R2D2(Čr),Bior & Marie(Čr) a další.. Továrna ožije! Na štítech budovy, dřevotřískovou zeď a kostky/ bloky postavené volně v prostoru kolem staré továrny, budou mít tito přední Graffiti a Street art umělci dva dny na vytvoření svých obrazů. V nestandartním prostředí vznikne nadstsandartní umění.
Během soboty proběhne zároveň s hlavní výtvarnou náplní i tak zvaný „Draw Battle“, soutěž v rychlé kresbě, v rámci serie výtvarných soutěží Secret wars, který bude na místě hodnocens diváky. Dvou denní program proběhne vždy od 12:00 do pozdních večerních hodin a v rámci doprovodného programu se můžete těšit na Dj’s na 4 stage, ( hudební podium), Break dance tanečníky, 2 mobilní bary a stánek s občerstvením, školu bubnování, promítání filmů, denní i večerní hudební produkci, Sand art - (podsvícená kresba v písku) a jiné speciality.
Propojením nosné části projektu, aerosolového malování (Graffiti art), s doprovodným programem, který spadá do dnes velmi populárního Hip-Hopového směru, chceme na několik dní přetvořit prostor kolem staré kotelny na cen- trum kreativního umění a zábavy. Inspirace zaručena! Průběh akce i výsledné práce budou fotograficky dokumentovány a vzniklý materiál bude použit na vznik menšího prodejního katalogu. Rovněž bude vytvořen video dokument mapující celý průběh akce.
Na celou akci bude dobrovolný vstup, který bude rovněž i lístkem na free welcome drink.
Pořadatelé:
Jsme nepolitické, nevládní a neziskové občanské sdružení Art Direct, o.s., které bylo založeno před dvěma lety, za účelem: „ sdružovat osoby se zájmem o umění, podporovat a propagovat umění jako takové a vytvářet multi- mediální prostor pro dialog se širokou veřejností, její interakce s prezentací současného umění a umělců.“ ( ze stanov o.s. )
Jmenovitě: Koncepce:
Filip Dvořák
Organizace projektu:
Alexandra Karpukhina
Koordinátor:
Pavel Skořepa Jonáš Richter
Art Direct o.s.
Londýnská 60 Praha 2 tel: +420 720 500 522
ičo: 22686215
www.artdirect.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.